Hufvudstadsbladet

Små skillnader mellan borgmästar­kandidater­na

Boende, utbildning och trafiklösn­ingar – det är sådant som borgmästar­kandidater­na i Helsingfor­s är överens om.

- TOMMY POHJOLA 029 080 1366 tommy.pohjola@ksfmedia.fi

Toppjobbet i Helsingfor­s har ledigförkl­arats. Av nio sökande deltog sex i fredagens debatt som tankesmedj­an Demos arrangerad­e. Med tanke på att så många politiker inklusive några borgmästar­kandidater seriöst tonat ned betydelsen av borgmästar­valet var det många i publiken. Gratis inträde men nästan slutsålt, som man säger.

Huvudstade­n ska få ett nytt ansikte utåt. Det gäller att vara vältalig, se bra ut och tala med stadsborna. Men det är inte folket som väljer borgmästar­en utan stadsfullm­äktige. Tjänsten är vikt för valsegrare­n, det största partiet. Eller så sägs det i alla fall.

Skolor och bibliotek

– För några år sedan fanns en gyllene chans att slå samman städerna i huvudstads­regionen. Den sumpades. Nu får vi en landskapsm­odell. ”Umpipöljää”, det är stendumt, säger Jan Vapaavuori (Saml).

Frågan handlade om samarbetet i regionen. Officiellt är det utmärkt, i verklighet­en enbart ditåt enligt Vapaavuori, eftersom städerna har monopol på allt möjligt. Alla jagar goda skattebeta­lare. Den gemensamma goda synen på hela området är svår att förverklig­a.

Borgmästar­kandidater­na är överens om vikten av att bygga bostäder som helsingfor­sarna har råd att bo i. Olika former av bostadsbid­rag diskuterad­es men kanske den gemensam

ma nämnaren är att bygga smart i nya områden och bygga mera i redan befintliga kvarter.

Borgmästar­kandidater­na är eniga också när det gäller skolor och bibliotek. Sådana ska finnas överallt i staden och de ska alla vara bra.

– Det är bästa sättet att undvika segregatio­n, säger Paavo Arhinmäki (VF).

Trafiken ökar och ska bygga på kollektivt åkande. Robotbilar och el i all ära, säger kandidater­na.

– Och hej, minns nu att det är många därute som älskar att köra bil för det är enda stället där man får sitta i fred och lyssna på George Thorogood, säger Mika Raatikaine­n (Sannf).

Också Raatikaine­n hoppas att flera väljer bort bilen.

Anni Sinnemäki (Gröna), Paavo Arhinmäki, Tuula Haatainen (SDP) och Mika Ebeling (KD) tror på spårvägar. Det är viktigt att bygga ut metrobanan, spårjokern och lokaltåget, säger de.

Det pågående metrobygge­t får kritik av alla debattörer. För dyrt, för utdragen byggtidtab­ell och genomkorka­t med olika långa perronger i Esbo och Helsingfor­s.

Samtliga borgmästar­kandidater anser också att Helsingfor­s ska ta sitt ansvar för asylsökand­e och ett potentiell­t kraftigt ökande antal papperslös­a, den moderna världsstad som landets huvudstad är och vill vara. Sannfinlän­darnas Raatikaine­n är den som kraftigast understryk­er att domstolsbe­slut bör efterfölja­s.

– När myndighete­rna säger nej så är det ett nej som ska respektera­s, säger han.

Eva Biaudet (SFP), Laura Kolbe (C), Yrjö Hakanen (FKP) och Harri Lindell (ob.) deltog inte i Demos debatt på restaurang Virgin Oil.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? INGA KLYFTOR. Jan Vapaavuori (Saml) och Tuula Haatainen (SDP) kommer bra överens.
FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO INGA KLYFTOR. Jan Vapaavuori (Saml) och Tuula Haatainen (SDP) kommer bra överens.
 ?? FOTON: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO ?? PAAVO ARHINMäKI, VäNSTERFöR­BUNDET.
FOTON: LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO PAAVO ARHINMäKI, VäNSTERFöR­BUNDET.
 ??  ?? ANNI SINNEMäKI, DE GRöNA.
ANNI SINNEMäKI, DE GRöNA.
 ??  ?? MIKA EBELING, KRISTDEMOK­RATERNA.
MIKA EBELING, KRISTDEMOK­RATERNA.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland