Hufvudstadsbladet

IS: Nytt Goa-mord har finländsk koppling

Ett misstänkt mord i Goa har kopplingar till finländare­n Felix Dahls död på samma ort 2015, skriver Ilta-Sanomat. Två män ur samma gäng pekas ut som skyldiga.

- PATRIK HARALD 029 080 1325, patrik.harald@ksfmedia.fi

I tisdags hittades en irländsk-brittisk kvinnas döda kropp i området Canacona i södra Goa. Polisen har anhållit en 24-årig man från orten som sågs i kvinnans sällskap kvällen innan hon dog. Enligt polisen finns tecken som tyder på att det finns fler inblandade i fallet.

Enligt tidningen Guardian finns en gemensam nämnare mellan den mördade kvinnan och finländare­n Felix Dahl som hittades död i Cana- cona i januari 2015. Den man som misstänks ha mördat kvinnan har enligt tidningen hört till samma gäng som en man som umgicks med Felix Dahl.

Enligt Ilta-Sanomat har Dahls mamma Minna Pirhonen, efter att sonen hittades död, ägnat mycket tid åt att via Skype prata med många människor i Goa. Utifrån samtalen har hon en klar uppfattnin­g om hur sonen mördades. Den person hon misstänker är samma man som nämns i Guardians artikel.

Enligt Ilta-Sanomat har 245 utlänninga­r dött i Goa de senaste tolv månaderna. Bara sex har registrera­ts som mord. Trots att de flesta dödsfall registrera­s som olyckor, finns det ofta oklara omständigh­eter kring fallen. En del anhöriga har anklagat polisen i Goa för att förbise relevanta ledtrådar.

I Felix Dahls fall fastslog polisen först att han hade dött av skador han åtdragit sig när han hade fallit. Men de anhöriga tvivlade på förklaring­en. I oktober fick fallet en ny vändning när de anhöriga fick genom besvären mot polisens agerande i en domstol. Ett domstolsbe­slut tvingade då polisen att registrera fallet Dahl som mord och återuppta undersökni­ngen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland