Hufvudstadsbladet

Bayern mot Real kvartsfina­lernas pärla

Fotboll Det blev två riktiga jättemöten och två duster av en snäppet mindre kaliber då kvartsfina­lparen lottades i Champions League.

- FNBAFP-HBL

När Bayern München lottades mot Real Madrid i kvartsfina­len i Champions League hittade fingrarna snabbt tangentbor­det på mobilen.

– Jag känner dem väldigt väl, tweetade tyskarnas nuvarande och spanjorern­as förre tränare Carlo Ancelotti.

Carlo Ancelotti tog över Bayern München i höstas. Då kom den italienske fotbollstr­änaren närmast från Real Madrid.

Nu, efter att ha guidat Bayern till förkrossan­de 10–2 i två möten mot Arsenal i åttondelsf­inalen, ställs Ancelotti mot sin förra klubb.

Den kanske svåraste möjliga lottningen på papperet – Madrid är regerande mästarlag – men en överkomlig utmaning enligt Ancelotti:

– Matchen mot Real Madrid blir speciell för mig. Det blir spännande att spela mot dem. Vi har en stark tro på oss själva och vill vinna Champions League den här säsongen. Jag tror att vi har förmågan att slå Real Madrid men de har ett fantastisk­t lag och en fantastisk tränare, säger 57-åringen på uefa.com.

Emilio Butragueno i Real Madrids ledning medgav att Bayern München sannolikt är det tuffaste möjliga motståndet.

– Lagen är välbekanta för varandra och Carlo Ancelotti känner vårt lag ytterst bra. De har toppspelar­e på hela planen och är mycket rutinerade. Vi skulle ha velat möta dem senare men så här kan det gå i en lottning.

Spanien för Leicester igen

Regerande mästaren i Premier League, Leicester, är i kvartsfina­l för första gången, i första försöket och som enda engelska lag. Leicester slog ut Sevilla i åttondelsf­inalen och får spanskt motstånd även i kvartsfina­len: Atlético Madrid.

Den omedelbara reaktionen i Storbritan­nien: Atlético Madrid avancerade till tredjehand­sfavorit till Champions League-titeln hos vadslagnin­gsfirmorna, bakom Barcelona och Bayern München. Där hemma tror man inte på en ny skräll av Leicester.

Juventus får å sin sida chans till revansch mot Barcelona, efter finalförlu­sten mot det spanska storlaget för två år sedan.

I den fjärde kvartsfina­len drog den förre walesiske landslagsm­annen och Liverpoola­nfallaren Ian Rush Dortmund mot Monaco.

Finalen spelas på Millennium Stadium i Cardiff i Wales den 3 juni.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / FEDERICO GAMBARINI ?? NÄST FÖR BAYERN: REAL MADRID. Ska Bayern München få jubla när de möter regerande Champions League-mästaren Real Madrid i kvartsfina­lskedet?
FOTO: LEHTIKUVA / FEDERICO GAMBARINI NÄST FÖR BAYERN: REAL MADRID. Ska Bayern München få jubla när de möter regerande Champions League-mästaren Real Madrid i kvartsfina­lskedet?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland