Hufvudstadsbladet

GrIFK:s säsong paketerad – i Sjundeå fortsätter handbollsv­åren med semifinal

Handboll Sjundeå IF var det klart bättre laget i de två kvartsfina­lmatcherna och avancerade till semifinal med 2–0 i segrar. Är ni så farliga att det lönar sig?

- JESPER vON HERTzEN jesper.hertzen@ksfmedia.fi

●●GrIFK–SIF 14–21 (7–10) ●●SIF till semifinal med 2–0 i matcher.

●●ÅIFK-Sparta 22–24 (8–12) ●●Det står 1–1 i matcher. Bäst av tre till semifinal.

I torsdags vann Sjundeå IF över Grankulla IFK med 25–17 och i lördagens avgörande dust var SIF bättre med siffrorna 21–14. Inget snack om vilket lag som var det bättre.

– Vilket lag som helst skulle ha svårt att klara sig om sju ordinarie spelare faller bort från laguppstäl­lningen. I dag var det bara målvaktern­a som spelade hela matchen på sin egen position, säger GrIFK:s chefsträna­re Sebastian Aarnio efter att gonggongen ljöd för sista gången den här säsongen.

I säsongens viktigaste match saknades många namn men Aarnio medger att det hade varit jobbigt i vilket fall som helst.

– Vi hade haft bättre chanser och det hade inte varit omöjligt. Nu var utgångsläg­et väldigt svårt.

– Men summa summarum är jag jättenöjd över vad vi presterat. Som det står i Granis logo ”alltid lite bättre”, och vår placering blev bättre än förra året.

Lindholms kanoner svårlästa

Under första halvlekens första halva kunde hemmalaget hålla rätt jämna steg med SIF, men småningom började gästerna dra ifrån, mål för mål. Och betydligt mera fullträffa­r hade det blivit om inte Cara Feodoroff i Grankullam­ålet stått för en hel del fina parader, med behövlig assistans av målets ramverk. Trots dominans ledde SIF i pausvilan med bara 10–7.

I början av andra halvleken drog Sjundeå snabbt upp en näst intill otagbar lucka på sju mål som man lyckades hålla till slut. Mycket tack vare Madeleine Lindholm som håll ordning i mittförsva­ret tillsamman­smed Ellen Voutilaine­n och dessutom pangade in några viktiga mål i andra ändan av planen. Så till den grad farlig var duon att Aarnio valde att punktmarke­ra dem. Det ledde till att SIF tog ut målvakten när de hade bollen i anfallszon­en och i praktiken spelade med fem mot fyra. – De är inte så bra på att blockera våra niometersk­ast och därför kan det vara bra att ta bort oss, förklarar fyramålssk­ytten Madeleine Lindholm som var en av de bästa spelarna på plan.

Mellan Lindholm och de allra ädlaste FM-medaljerna finns nu grundserie­tvåan HIFK som står för motståndet i semifinale­n. Hur ska man fightas mot dem?

– Vi har spelat någorlunda jämnt mot HIFK men också förlorat stort. HIFK har väldigt bra nio meters skyttar som kan vara svåra att blockera. Vi får se vad vi hittar för lösningar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland