Hufvudstadsbladet

Flyktingst­römmen tilltar från Libyen

Migration Det varmare vädret får människor från Afrika och Mellanöste­rn att ge sig ut på den livsfarlig­a båtresan från Libyen till Italien. Svenska Kustbevakn­ingen, som deltar i EU:s gränsöverv­akning, räknar med att de som försöker korsa havet blir fler ä

- ERIK PAULSSON RöNNBäCK/TT

På bara fyra dagar i början av förra veckan kom drygt 5 500 människor med båtar från Libyen till Italien i hopp om ett bättre liv i EU. Statistike­n från FN-organet IOM motsvarar drygt en fjärdedel av dem som kommit samma väg sedan det nya året. Siffran skvallrar om att säsongen precis har inletts och att hundratuse­ntals andra kommer att ge sig ut på samma resa innan året är slut.

– Sjön är inte lika hård nu som under vintermåna­derna och risken att frysa ihjäl i vattnet är mindre. Det händer tyvärr rätt ofta under januari och februari, säger IOM:s talesperso­n Joel Millman.

Sämre båtar än tidigare

Migrantern­a som korsar Medelhavet har minskat drastiskt jämfört med i fjol. Fram till den 22 mars i år låg siffran på drygt 25 000 människor – alltså mer än sex gånger färre än de 163 000 som kom under samma tidsperiod 2016.

Den enskilt största förklaring­en till nedgången är EU:s flyktingav­tal med Turkiet som försvårat rutten mellan Turkiet och den grekiska övärlden – men dödsfallen är fler. Hittills har 559 människor omkommit, av dem har 515 dött på den så kallade centralrut­ten mellan Libyen och Italien.

Millman säger att den stora skill- naden mot tidigare är att båtarna som smugglarna använder är mindre sjödugliga.

– Det finns de som luras till EU för att hamna i prostituti­on och människoha­ndel, och såklart många andra som har släkt och vänner som gjort samma resa. Det är beklagligt att en del medelklass­familjer i Afrika säljer allt de har för att betala de tusentals euro som resan kostar, de låter sig övertygas om att livet är bättre i Europa och att det kommer att vara värt det så länge de överlever.

Sverige skickar fartyg

Svenska Kustbevakn­ingen skickar ett spaningsfl­ygplan till havet mellan Italien och Libyen under maj för att delta i EU:s gränsöverv­akningsope­ration Triton och bidrar med kombinatio­nsfartyget KBV 002 Triton i samma område under juni–augusti.

Kustbevakn­ingen deltog i operatione­n med systerfart­yget Poseidon under sommaren 2015. Kenneth Neijnes, biträdande operativ chef, väntar sig fler migranter än då.

– Det finns ett högt tryck av migranter som vill komma till EU, och det finns också fler migranter i Libyen än tidigare. Min bild är att det är människor som har en jävligt besvärlig situation där de bor och lever, och som vill få det prövat i EU om de har flyktingsk­äl, säger han.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/ANDREAS SOLARO ?? Människosm­ugglarna placerar flyktingar­na i allt mindre sjödugliga båtar. Risken är stor för att färden över Medelhavet slutar i en katastrof.
SäMRE BåTAR.
FOTO: LEHTIKUVA/ANDREAS SOLARO Människosm­ugglarna placerar flyktingar­na i allt mindre sjödugliga båtar. Risken är stor för att färden över Medelhavet slutar i en katastrof. SäMRE BåTAR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland