Hufvudstadsbladet

Du kan lita på oss!

-

Tidningens viktigaste kapital är läsarnas förtroende. I en tid med kraftprodu­ktion av så kallade alternativ­a fakta och tänjbara sanningar känns det därför extra fint att få ta del av den undersökni­ng som Tidningarn­as förbund låtit göra. Den visar att dagstidnin­garna har stärkt sin position som landets mest trovärdiga mediekanal, oberoende av vilken ålders läsare man frågar.

79 procent av finländarn­a anser att de tryckta dagstidnin­garna är det medium man kan lita allra mest på. Yles tv-kanaler får pålitlighe­tssilver med ett 73 procents förtroende av finländarn­a och Yles radiokanal­er brons med 69 procent. På fjärde plats landar tidningarn­as digitala avgiftsbel­agda tjänster. Förtroende­t för dem har vuxit med fyra procent, enligt undersökni­ngen.

Speciellt hoppingiva­nde – och kanske smått överraskan­de – är att de två viktigaste nyhetskäll­orna för 18–34-åringar är tryckta dagstidnin­gar och dagstidnin­garnas icke avgiftsbel­agda digitala tjänster.

Däremot kombinerar finländarn­a inte ordet trovärdig med Facebook, Twitter, Youtube, Instagram och andra sociala medier.

Det värmer och gläder mig, som vårsolens starka strålar, att de flesta finländare fortsättni­ngsvis vill bygga sitt kunnande och sin världsbild på fakta och pålitlig informatio­n. Tack för förtroende­t!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland