Hufvudstadsbladet

Nygammalt program ska hjälpa Törn och Partanen

Isdansarna Jussiville Partanen och Cecilia Törn fattade ett drastiskt beslut i början av säsongen för att kunna prestera i hemma-VM. Duon lade ner sitt nya friprogram och återgick till ett äldre.

- HBL-FNB

KONSTåKNIN­G – Det var tränaren som lanserade idén. Vi har redan gjort en tävling i Ober (Oberstdorf) med programmet och fick bra feedback. Det var ett bra beslut, jag känner mig säkrare, säger Törn inför dagens korta program.

Partanen upplevde det intränade, nya programmet som togs ur bruk som svårgreppa­t för publiken.

– Vi själva tyckte om det men idén verkade bli ett mysterium för andra, säger Partanen.

Törn och Partanen åker ihop för fjärde raka säsongen och har som mål att gå vidare från korta till fria programmet i isdans. För att uppnå målet – och få visa upp det nygamla programmet på lördag kväll – krävs en plats bland de tjugo bästa.

Om målet uppnås uppstår också en liten OS-chans. 19 olympiska nationspla­tser fördelas utgående från resultaten i Helsingfor­s-VM.

– Det är verkligt hög nivå i år, då många par återvänt till tävlingsar­enorna. Det blir svårt, men vi siktar på en plats bland de tjugo. För det krävs sannolikt personliga rekordpoän­g, säger Törn.

Alla finländska åkare som tävlat hittills har fått ett högljutt stöd av hemmapubli­ken. Törn och Partanen ser fram emot samma behandling.

– Det känns riktigt bra att få tävla i hemma-VM. Det blir säkert massor med folk. Vi ska inte känna någon press, utan snarare vara ivriga och positiva i sinnet, säger Törn.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? Jussiville Partanen och Cecilia Törn ser fram emot att få tävla inför hemmapubli­ken.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER Jussiville Partanen och Cecilia Törn ser fram emot att få tävla inför hemmapubli­ken.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland