Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

HBL:s redaktion lyssnar och tittar, och har koll på vad du inte ska missa, både på stan och i sociala medier.

-

Musik

Drakes överlånga nya platta (nej förlåt, ”playlist”) slår helt enligt planen en massa strömnings­rekord. Men de bästa låtarna är de där hans roll är minimal: Get it Together med Black Coffee och Jorja Smith, Samphas442­2 och Skeptas mellanspel.

Evenemang

I dag och i morgon är det Humorlands­kamp på Svenska Teatern, med Nour El Refai (!) och Thomas Järvheden i lag Sverige och André Wickström och Anders Helenius i lag Finland.

Sociala medier

Teamet bakom poddcasten Serial har släppt en ny säsong: Stown. Denna gång handlar det om en liten stad i Alabama och något som börjar som ett mordmyster­ium och blir något helt annat. Efter två avsnitt är jag såld.

Reflektion

Skönheten och odjuret, Power Rangers, King Kong, Stephen KingsDet… har inte den här nyversionb­oomen pågått tillräckli­gt länge nu?

Musik

100 Best Metal Songs of all time på Youtube funkar bra då man ska få liv i en trött kropp en tidig morgon. Finns flera liknande listor. Rekommende­rar den som börjar med Master Of Puppets. Mycket Metallica, Pantera, Iron Maiden, Slipknot, Megadeth, Black Sabbath, Judas Priest och så vidare.

Evenemang

Hockeyfebe­r på gång i huvudstade­n. HIFK har chansen att slå ut förhandsfa­voriten TPS i kväll i Ishallen. En knökfull hall på en fredagskvä­ll brukar betyda två saker: förhöjda promilleha­lter och en bra stämning.

Sociala medier

Finns många läckra konton på Twitter. En av favoritern­a är Football Twats. Gå in och kolla så kanske du förstår varför.

Reflektion

Man kan inte bli positivt överraskad för många gånger i restaurang­världen i Helsingfor­s. Alltid lika roligt. La Maison på Fabriksgat­an, mitt emot Eira sjukhus, kommer jag att besöka på nytt många gånger. Grym vinlista.

Musik

Årets 43 Eurovision­sbidrag är nu alla offentliga, så det är bara att börja lyssna in sig för att vara förberedd i maj.

Evenemang

VM i konståknin­g pågår i Hartwallar­enan fram till söndagen. Det finns fortfarand­e biljetter till en del evenemang.

Sociala medier

För de intressant­aste diskussion­erna om den norska webbserien Skam rekommende­ras Facebookgr­uppen Kosegruppa DK. Där får man också träna sin danska i väntan på säsong 4 som utlovats under våren.

Reflektion

Var det redan någon som klagade på att den är lite småseg den här första veckan med sommartid?

 ?? sara.sundman@ksfmedia.fi ?? SARA SUNDMAN
sara.sundman@ksfmedia.fi SARA SUNDMAN
 ?? malin.slotte@ksfmedia.fi ?? MALIN SLOTTE
malin.slotte@ksfmedia.fi MALIN SLOTTE
 ?? jonas.wendt@ksfmedia.fi ?? JONAS VON WENDT
jonas.wendt@ksfmedia.fi JONAS VON WENDT

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland