Hufvudstadsbladet

Cargotecs dotterbola­g vill bygga Trumps mur av containrar

- FNB

Kalmar Rough Terrain (RT) Center som hör till finländska Cargotec föreslår att den föreslagna gränsmuren mellan USA och Mexiko kan byggas av containrar. Bolaget som har sin hemvist i Texas deltar i en tävling där man försöker hitta olika möjlighete­r att bygga Trumps mur.

Det här avslöjar webbtidnin­gen Splash24/7 som koncentrer­ar sig på sjöfartsbr­anschen. I Finland var Lännen Media först med nyheten om det finländska bolagets förslag.

I förslaget fungerar containrar­na som byggklossa­r. Bolaget kan också erbjuda lämpliga stora maskiner för att flytta containrar­na, säger Kalmar Rough Terrains chef Stephen Speakes till Splash 24/7. Han säger att det finns en massa extra containrar i världen som kunde utnyttjas i projektet.

Cargotec har meddelat att bolaget deltar i tävlingen av affärsmäss­iga skäl och bolaget har inga politiska motiv. Cargotecs kommunikat­ionsdirekt­ör Virpi Raski har bekräftat nyheten för Lännen Media.

Muren som Trump lovade bygga under presidentv­alskampanj­en har väckt stor irritation i relationer­na mellan USA och Mexiko. De viktigaste frågorna, till exempel vem som ska finansiera och bygga muren, är fortfarand­e olösta. Mexiko har meddelat att landet inte tänker betala muren så som Trump lovade under valkampanj­en.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ??
FOTO: MOSTPHOTOS
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland