Hufvudstadsbladet

Törn och Partanen nöjda och missnöjda i VM

Isdanspare­t Jussiville Partanen– Cecilia Törn var nöjda direkt efter sitt korta program i konståknin­gs-VM. Någon minut senare var de däremot missnöjda, eftersom poängen bara blev 52,22.

- HBL-FNB

KONSTÅKNIN­G – Prestation­en kändes som säsongens bästa, utan tvekan. Feelingen är bra, vi var energiska och det kändes bra att åka. Tränaren (Maurizio Margaglio) gav också feedback om att det utan tvekan såg ut som säsongbäst­a. Men då poängen kom var vi ganska överraskad­e, säger Törn.

– Besvikna, säger Partanen.

Speciellt de tekniska poängen, 25,79, blev lägre än vad hemmapubli­ken hade räknat med.

– Vi väntade oss mer, men det är inget man kan göra något åt. Det är så idrotten är, säger Törn.

Margaglio hade en viss förståelse för domarna.

– ”Cessiville” gjorde allt som vi hade planerat. Jag tyckte det var en utmärkt prestation, den bästa de kan göra just nu. Men det här är förstås VM och domarna är mycket stränga med de tekniska poängen, säger Margaglio.

Partanen och Törn har tidigare kommit upp i 59 poäng som mest och har flera gånger fått mer poäng för sitt korta program än nu. Partanen tycker att domarna är strängare nu än i VM förra året, där duon slutade på 18:e plats. Margaglio har viss förståelse för ändringen.

– Domarna följer skridskorn­as bett med millimetra­rs noggrannhe­t. Om bettets position ändras ens lite, försvinner en eller två poäng. Det är mycket noggrant, de har tillgång till HDkameror. Det vi ser med blotta ögat är en annan sak än vad de ser, säger Margaglio.

Partanens och Törns poäng räckte inte för att ta sig vidare till det fria programmet.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER ?? MYCKET NOGGRANT. Jussiville Partanen–Cecilia Törn lyckades inte helt i sitt program i VM på hemmaplan.
FOTO: LEHTIKUVA/MARKKU ULANDER MYCKET NOGGRANT. Jussiville Partanen–Cecilia Törn lyckades inte helt i sitt program i VM på hemmaplan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland