Hufvudstadsbladet

Herrera matchhjält­e

- FNB–TT

I Zlatan Ibrahimovi­cs frånvaro glänste en annan spelare: Ander Herrera. Spanjoren agerade framspelar­e och målskytt i Manchester Uniteds 2–0-seger i Premier League-fotbollen.

FOTBOLL Manchester United fick en drömstart i hemmamatch­en mot Premier League-ledaren Chelsea. Redan i sjunde minuten tog Marcus Rashford vara på en omställnin­g och placerade in 1–0-målet bakom målvakten Asmir Begovic.

Vem som låg bakom djupledsbo­llen? Ander Herrera.

Den 27-årige spanjoren avväpnade Nemanja Matic på egen planhalva – dock med misstänkt hands – och skickade iväg en fin boll som skar igenom Chelsea-försvaret. Rashford vann sedan löpduellen mot David Luiz och visade kyla när han slutligen ställdes mot Begovic, som ersatte skadade Thibaut Courtois.

Fyra minuter in i andra halvleken var det dags för nästa avgörande aktion från Herrera. Den här gången drog han till själv.

Mittfältar­en fick tag på en misslyckad Chelsearen­sning och via försvarare­n Kurt Zouma satte han 2–0 till Manchester United.

Trepoängar­en mot Chelsea var ett resultat som laget åstadkom utan Zlatan Ibrahimovi­c. Den svenske anfallaren, som har gjort 17 mål under sin första säsong i Premier Lea- gue, behövde vila enligt tränaren José Mourinho.

– Han är trött, väldigt trött. Jag ska försöka värna om honom men vi får se hur det går. Han är på bänken och är redo att hjälpa till, sade Mourinho till Sky Sport inför matchen.

Någon hjälp behövdes aldrig men Ibrahimovi­c kom ändå in i spel i 83:e minuten.

Liverpool jagar en direktplat­s till Champions League och för att hamna på rätt plats i tabellen krävdes seger borta mot West Bromwich. Och tre poäng var precis vad blev det. På tilläggsti­d nickade Roberto Firmino in segermålet bakom Ben Foster.

Med 1–0 är Liverpool trea på 66 poäng, två före fyran Manchester City. Manchester United är femma på 60 poäng. Chelsea toppar tabellen på 75, fyra poäng före tvåan Tottenham.

?? SCARFF
SCARFF FOTO: LEHTIKUVA/OLI HEMMASEGER. Evertons Phil Jagielka (t.h.) försökte hjälpa målvakten Joel Robles och blockera ManU-mittfältar­en Ander Herreras skott.