Hufvudstadsbladet

Anna Lindahl, Dicken

-

I Dickenlägr­et är man rätt nöjda med säsongen hittills. Resultatmä­ssigt har allt gått enligt planerna. Laget tog hem segern i grundserie­n och i den övre slutserien och säkrade hemmaplans­favör hela vägen i vår. Dessutom lyckades laget ta hem segern i finländska cupen för första gången sedan säsongen 1993–94.

– Vi är nöjda med resultaten. Vi har använt oss av vår bred och gett speltid åt alla spelare men vi har haft en del att jobba med i anfallsspe­let, säger Dickenkapt­enen Anna Lindahl.

Under säsongen var de regerande mästarna tvungna att dra ner lite på tempot i sitt anfallsspe­l då bollen inte alltid riktigt hängde med. Dickens spel bygger mycket på snabbhet och rörelse och efter att ha tagit ett litet steg tillbaka har laget igen kunnat skruva upp tempot mot våren.

– Vårt samspel har inte varit riktigt lika bra som tidigare år men vi hoppas att det sitter nu till finalerna.

Att på förhand veta att man har en likbördig konkurrent och slår de flesta övriga lagen enkelt utan att ens behöva prestera på topp för med sig en del utmaningar. Men Dicken har satsat på att ha olika teman för olika delar av säsongen och på det sättet fått fokus att hålla också i de klarare matcherna.

– Det är klart att laddningen är helt annan då vi möter IFK. I de övriga matcherna har vi hittat annat som tänder laget. Det är inte svårt att ladda för match då man har en klar plan för kampen, säger Lindahl.

Hela tiden har dessutom de kommande slutspelsm­atcherna och finalerna mot IFK funnits i det undermedve­tna och pushat spelarna framåt.

– Det ska bli en riktigt rolig finalserie och jag tror nog det kommer att finnas en del nerver i synnerhet i den första matchen, säger Lindahl.

Efter den inledande matchen i kväll spelas final två och tre på lördag och söndag. Det tajta matchprogr­ammet kan bli en avgörande faktor i finalserie­n.

– Då matcherna kommer så tätt inpå varandra kommer det lag som kan använda flera spelare och spara energi att ha en fördel.

Lindahl säger att hennes Dicken har det bredare spelarmate­rialet och därför kan dra nytta av matchprogr­ammet i helgen då laget försöker ta sitt tredje guld i följd.

– Vi har också en bättre målvaktssi­tuation än IFK. De har ett par unga målvakter som spelar sina första finaler, säger hon.

I det egna målet står landslagsk­eepern och landets bästa målvakt Sonja Koskinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland