Hufvudstadsbladet

Upplagt för en drömfinal

Real Madrid är favorit mot Atletico. Juventus likaså mot Monaco. Drömfinale­n mellan de två tungviktar­na känns som det mest sannolika scenariot efter semifinall­ottningen.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@ksfmedia.fi

CHAMPIONS LEAGUE Monaco har tjusat en hel kontinent med sitt extremt snabba, offensiva spel. Laget öser in mål och har i lirare som Bernardo Silva som Kylian Mbappe två matchvinna­re av rang. För att inte tala om måltjuven Radamel Falcao som på ett häpnadsväc­kande sätt kommit tillbaka från de knäskador som höll på att avsluta karriären. Colombiane­n har slimmat till sin redan från tidigare extremt vältränare kropp och verkar ha tappat något kilo. Med det minskar påfrestnin­gen på det sargade knäet något och just nu är anfallsess­et lika bra som han någonsin varit.

Monacos offensiv är grym men problemet är balansen mellan lagdelarna och den kollektiva defensiven. Juventus och tränare Allegri med sin stab kommer att analysera Monaco sönder och samman och i viss mån anpassa sin taktik efter motståndar­en. Juventus har en fantastisk förmåga att inte låta sina motståndar­e spela på sina styrkor.

Monaco spelar på små marginaler och risken för ett ödesdigert felpass finns hela tiden närvarande. Juventus följer sin taktik och har en oerhört bra defensiv. Monaco är kanske mera spektakulä­rt men Juventus är stabilare.

Matchdatum: 3.5, 9.5. Tips: Juventus till final.

Real Madrid–Atletico Madrid

Real fick visserlige­n bara 1–1 i senaste derby mot Atletico men Los Blancos manglade Atleti i en dryg timme i den dusten. Det vara bara fantastisk­e Jan Oblak som räddade Atletico kvar i matchen den gången.

Real Madrid har ett litet psykologis­kt övertag på lokalkonku­rrenten. De tre senaste säsongerna har Atletis säsong i Champions League slutat i förlust mot Los Blancos. Två gånger i final, en gång i kvartsfina­l.

Diego Simeone är visserlige­n en mästare på att peppa sina spelare och trasa sönder motståndar­nas spel. Men frågan är om inte Real avgör redan på hemmaplan?

Det är inte lätt få Zinedines Zidanes mannar ur balans för närvarande. Det vilar ett märkligt lugn och självförtr­oende över laget. Och de mesta mästarna har ett bredare koppel matchvinna­re.

Atleticos grundsten i de senaste årens framgångar har varit en oerhört bra defensiv. Men orkar ens Diego Godin och Jan Oblak stå emot Real? Tveksamt.

Matchdatum: 2.5, 10.5. Tips: Real Madrid reser till Cardiff.

Fotnot: Finalen spelas i Cardiff 3 juni.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP/GERARD JULIEN ?? Bara lokalkonku­rrenten Atletico står mellan Real Madrid och en ny Champions League-final.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP/GERARD JULIEN Bara lokalkonku­rrenten Atletico står mellan Real Madrid och en ny Champions League-final.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland