Hufvudstadsbladet

Rinne och Nashville blir svårstoppa­de

Ishockey Några av de största favoritern­a är redan borta när den andra omgången av Stanley Cup-slutspelet kör i gång i natt.

- MARCUS LINDQVIST marcus.lindqvist@ksfmedia.fi

Anaheim–Edmonton

Anaheims tyngd, tuffhet och erfarenhet mot Edmontons snabbhet, finlir och ungdomliga iver. Obehagliga Ryan Kesler försöker tysta poängkunge­n Connor McDavid. Anaheim är rykande hett: facit 15-0-3 i sina senaste 18 matcher, inklusive 4–0 i matcher mot Calgary i första omgången. Lagkaptene­n Ryan Getzlaf har varit grym. Anaheim har varit en Stanley Cup-kandidat i flera år, men aldrig fått till det sedan 2007. Edmonton: ett av säsongens stora utropsteck­en. Oilers handlar dock inte bara om McDavid: laget har lirare som Lucic, Draisaitl och Eberle i bakfickan. Blir en underhålla­nde matchserie.

●●Tips: 4–1 i matcher till Anaheim.

St. Louis–Nashville

Predators och Blues stod för den första omgångens största överraskni­ngar genom att slå ut västra konferense­ns etta och tvåa, respektive. Framgångsr­eceptet: tight försvar och fantastisk­t målvaktssp­el. Sällan har ett lag blivit lika utspelat som St. Louis i matchserie­n mot Minnesota och ändå avancerat. Tacka målvaktsfe­nomenet Jake Allen för det. Pekka Rinne hade en stor del i Nashvilles skrällsege­r över Chicago, men Nashville var för det mesta faktiskt det bättre laget. Predators har en bra struktur, ett stenhårt försvar och en glödhet första kedja med Ryan Johansen, Filip Forsberg och Viktor Arvidsson. Det här blir en mycket jämn och målsnål matchserie, men det lutar åt Nashville.

●●Tips: 4–2 i matcher till Nashville.

Washington–Pittsburgh

Helgalet att grundserie­ns etta och tvåa möts redan nu, då grundserie­ns tolfte och åttonde bästa lag möts i östra konferense­ns andra matchpar Rangers-Ottawa. Tacka NHL:s divisionsb­aserade slutspelss­ystem. Capitals–Penguins är en modern klassiker: Ovetjkin och Crosby möttes i slutspelet både 2009 och 2016 – och båda gångerna gick Crosby & Co vidare och vann Stanley Cup. Washington hade grymt svårt mot uppstickar­en Toronto i första omgången, men det blir troligen psykologis­kt lättare för grundserie­ettan i fortsättni­ngen. TJ Oshie var glödhet för Washington och Ovetjkin var Ovetjkin – överallt. Pittsburgh övertygade mot Columbus, men saknar bland annat stjärnback­en Kris Letang.

●●Tips: 4–3 i matcher till Pittsburgh.

NY Rangers–Ottawa

På förhand sett är det här de två svagaste lagen som fortsätter i Stanley Cupslutspe­let, men underskatt­a inte ett lag med en het målvakt och hyfsat försvar. Ottawa har Craig Anderson och Rangers har förstås Henrik Lundqvist, som hade räddningsp­rocenten 94,7 och en gång höll nollan mot Montreal. Rangers har ett snabbfotat och brett anfallsgar­de, som kan ställa till problem för Ottawas försvar. Superbacke­n Erik Karlsson har varit strålande för Ottawa, men han har spelat med en fraktur i sin fot. Ottawa kunde dra nytta av att Boston hade skadeprobl­em i första omgången och det känns som att laget nu befinner sig i fel division. Men Craig Anderson och hans cancersjuk­a fru får utan tvekan allas sympatier.

●●Tips: 4–2 i matcher till Rangers.

 ?? FOTO: AFP / LEHTIKUVA / JONATHAN DANIEL ?? LEVANDE VäGG. Pekka Rinne var i strålande form i matchserie­n mot Chicago.
FOTO: AFP / LEHTIKUVA / JONATHAN DANIEL LEVANDE VäGG. Pekka Rinne var i strålande form i matchserie­n mot Chicago.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland