Hufvudstadsbladet

Många frågetecke­n efter slopad id-kontroll

I natt utfördes den sista idkontroll­en vid tågen från Kastrupmot Sverige – men den förlängda restiden fortsätter ändå.

- FNB–TT

Tusentals pendlare reser på tågsträcka­n mellan Köpenhamn och Malmö varje dag. Nu slipper de stiga av tåget på Kastrup, passera en id-kontroll och därefter gå ombord samma tåg igen. Men den förlängda restiden består.

– Det blir bekvämare för resenärern­a, däremot kommer de fortfarand­e att behöva vänta sju minuter där. Men det stora tidspåslag­et är ju på svensk sida, sju minuter i Hyllie och ytterligar­e en kvart på Malmö C för att tågen ska komma in i det svenska systemet, säger Linus Eriksson, trafikdire­ktör på Skånetrafi­ken.

Nu behöver tågoperatö­rerna veta hur polisens skärpta gränskontr­oll ska fungera i praktiken.

– Behöver polisen mer än sju minuter? Kan kontrollen göras under färd? säger Eriksson.

Samtidigt arbetar polisens nationella operativa avdelning (Noa) med att skaffa en lägesbild över hur situatione­n ska hanteras. Men de tillfällig­a gränskontr­ollerna kommer att fortsätta i samma utsträckni­ng som tidigare, säger region Syds gränspolis­chef Michael Mattsson i ett pressmedde­lande. Han konstatera­r även att regeringen­s beslut kommit med mycket kort varsel.

Inrikesmin­ister Anders Ygeman bedömer att de skärpta kontroller­na kommer att öka kostnadern­a med mellan 60 och 80 miljoner kronor (cirka 6–8 miljoner euro).

– Vi har ju nyligen tillfört polisen 700 miljoner så det finns resurser. Däremot är det brist på poliser, så en stor del av arbetet kommer att få utföras av civilanstä­llda som är experter på att granska dokument och liknande, säger Ygeman till TV4.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland