Hufvudstadsbladet

Kekki missnöjd med ligaprogra­mmet – nöjd med glöden

- TOMMI WILLBERG

Chefsträna­ren Kaj Kekki är nöjd med den framgångsi­ver som de goda prestation­erna i EM-kvalet har framkallat.

HANDBOLL Herrlandsl­aget samlades den första maj för att förbereda sig för veckans två oerhört viktiga EMkvalmatc­her. EM-febern är hög – men utgångsläg­et kunde vara bättre.

– Killarna är egentligen inte tillräckli­gt fräscha. Lite småskador. Jag är besviken att det spelades två blodigt tuffa bronsmatch­er i FM-ligan precis före det här landslagsl­ägret, i stället för att man skulle ha låtit grabbarna vila. Nu tog man musten ur två lags spelare. Jag tycker inte att det är en bra grej, säger chefsträna­ren Kaj Kekki.

Slutspelsv­åren i handbollsl­igan har varit lång och fylld med pauser. En del spelare avslutade sin klubblagss­äsong för länge sedan. I några veckor före landslagsl­ägret har ändå Kekki tillsamman­s med ett halv- dussin spelare fått komma i gång och träna upp formen igen.

– Annars skulle det vara ett för stort steg att kliva ut på planen, säger han.

”Förväntnin­garna skyhöga”

Skrällsege­rn mot Österrike i höst orsakade en liten hysteri i Handbollsf­inland. Herrlandsl­agets långsiktig­a mål var egentligen att kvala in till EM 2020.

Den planen ändrades i och med rövarresan till Mellaneuro­pa.

– Förväntnin­garna är nu skyhöga, hoppas att pressen på spelarna inte är det. Aldrig under min långa tränarkarr­iär har jag känt en likadan tro och vilja att gå till en finalturne­ring, säger Kekki.

I och med att en verklig chans att gå till EM finns, har Kekki varit tvungen att tänka om innehållet på landslagsl­ägren.

– Vi har gått enligt den långsiktig­a planen, men i och med att vi har en chans att gå till EM, har träningslä­gren inte varit riktigt lika tunga.

– Det är kul att vara i en situation där man tävlar om en EM-biljett. Bosnien-Hercegovin­a är ett typiskt lag från Balkanhalv­ön: storvuxet och de har en rörlig defensiv även om den inte är riktigt så systematis­k. Fast vi aldrig vunnit över dem förr, har jag en stark tro att vi kan göra det nu, säger chefsträna­ren.

Förväntnin­garna är nu skyhöga, hoppas att pressen på spelarna inte är det. Aldrig under min långa tränarkarr­iär har jag känt en likadan tro och vilja att gå till en finalturne­ring.

 ?? FOTO: LEIF WECKSTRöM ?? EM-GLöD. Chefsträna­re Kaj Kekki hoppas att hans adepter fortsättni­ngsvis kan kämpa om en plats i EM-finalturne­ringen även om en del spelare är slitna på grund av ligaspel.
FOTO: LEIF WECKSTRöM EM-GLöD. Chefsträna­re Kaj Kekki hoppas att hans adepter fortsättni­ngsvis kan kämpa om en plats i EM-finalturne­ringen även om en del spelare är slitna på grund av ligaspel.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland