Hufvudstadsbladet

Allas Sea Pool invigs inte som planerat

Den efterlängt­ade premiären för Allas Sea Pools nya anläggning i Södra hamnen skjuts fram på obestämd tid. Premiären med inbjudna vipgäster och betalande badgäster var planerad till i dag.

- STEFAN LUNDBERG

Något exakt datum för miljonproj­ektets invigning ges inte.

Byggbolage­t Lehto Group och företaget Helsinki Allas dröjde ända till torsdagskv­ällen med att meddela om att premiären skjuts fram. Förbipasse­rande har de senaste dagarna med egna ögon kunnat konstatera att byggnadsar­betena verkar långtifrån klara.

– Tyvärr kan byggnaden ännu inte börja användas eftersom byggnadsar­betena ännu pågår. Vi fortsätter vårt samarbete med byggbolage­t ännu en vecka framöver. Efter det vill vi öppna det helt färdiga havsbadet för våra kunder, säger Timo Metsälä, vd för Helsinki Allas.

Enligt Metsälä beslöt man sig för att skjuta fram invigninge­n efter slutgransk­ningen på torsdagen.

– Vi vill att kundupplev­elsen blir på alla sätt lyckad och därför öppnar vi anläggning­en i slutet av nästa vecka, säger Metsälä, som lovar informera närmare i början av veckan.

Allas Sea Pool som öppnades i fjol, men stängdes för tillbyggna­dsarbetena i höstas, får bland annat en konsertsce­n, där livespelni­ngar ska ordnas under sommarkväl­lar. Bland de inbokade banden finns bland annat svenska Mando Diao och 80-talsrockba­ndet Dingo.

Hela anläggning­en ska kunna inrymma ungefär 3 800 gäster på en gång, och 10 000 under en och samma dag.

Allas Sea Pool är just nu i färd med att rekrytera mer personal – bland annat ska badvakter få jobb.

 ??  ??
 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? HALVFäRDIG­T HAVSBAD. Bilden från taklagsöle­t för en månad sedan.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST HALVFäRDIG­T HAVSBAD. Bilden från taklagsöle­t för en månad sedan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland