Hufvudstadsbladet

Ny seger för Määttäs Pittsburgh

Ishockey Pittsburgh – utan lagkapten Sidney Crosby – närmar sig semifinale­n i Stanley Cup-slutspelet efter en ny seger med 3–2 mot Washington.

- HBL-FNB-TT

De●regerande●mästarna●Pittsburgh● leder●nu●med●3–1●i●matcher●och●kan● avgöra●borta●mot●NHL:s●seriesegra­re● i●helgen.●Olli●Määttä●spelade●snyggt● fram●till●Patric●Hörnqvists●öppningsmå­l●efter●drygt●fyra●minuter,●hans● tredje●mål●i●årets●slutspel.●●

–●Det●är●skönt●att●göra●poäng.●Men● det●finns●en●hel●del●att●förbättra●i●vårt● spel.●Vi●gav●dem●för●många●målchanser●och●fastnade●i●vår●egen●zon.●Det● här●gäller●hela●laget,●säger●Määttä●till● Yle●Urheilu.●

–●Vi●spelade●inte●lika●bra●som●i●förra●matchen.●Men●det●kvittar.●Senast● spelade●vi●bra●och●förlorade,●nu●spelade●vi●sämre●och●vann.●Den●här●segern●säger●en●hel●del●om●vårt●självförtr­oende.

Pittsburgh●gjorde●ytterligar­e●ett● mål● i● den● andra● perioden● innan● Washington●svarade●med●två●mål●inom●loppet●av●en●minut.●Kort●därefter●satte●Justin●Schultz●3–2●för●Pittsburgh●hemma●i●Pennsylvan­ia,●och●segern●var●bärgad.●Framför●allt●Pittsburgh­s●målvakt●Marc-André●Fleury● storspelad­e,●och●räddade●36●av●de●38● skotten.

För●Washington­s●målvakt●Braden● Holtby●var●det●värre,●och●han●stannade●på●15●räddningar.●Fleury●utnämndes●till●matchens●bäste●spelare.

–●Fleury●har●förbättrat●sitt●spel●vid● den●här●viktiga●tidpunkten.●Han●är● en●Stanley●Cup-vinnande●målvakt,● jag●tycker●att●han●visar●det,●säger● coachen●Mike●Sullivan●till●NHL:s●sajt.

I●tisdags●drabbades●Pittsburgh­s● lagkapten● Sidney● Crosby● av● en● hjärnskakn­ing●och●missade●därmed● matchen.●Det●är●oklart●när●han●kan● vara●tillbaka●igen.

I●nattens●andra●match●tog●Anaheim● en● förlängnin­gsseger● borta● mot●Edmonton●med●4–3.●Därmed● kvitterade●Anaheim●till●2–2●i●matchserie­n●där●bortalaget●vunnit●varje● gång.

Matchens●gigant●var●Anaheims● lagkapten●Ryan●Getzlaf●som●var●inblandad●i●alla●mål●för●sitt●lag.●Getzlaf●sköt●två●mål●och●passade●till●två.

Sami●Vatanen●i●Anaheims●försvar● spelade●21●minuter●i●matchen.●

?? FOTO: LEHTIKUVA/MATT KINCAID ?? BRA MATCH. Olli Määttä var en av nyckelfigu­rerna när Pittsburgh slog Washington för tredje gången på fyra matcher.