Hufvudstadsbladet

Nu ska finalister­na utses

-

■ Nästa vecka avgörs årets Let’s dance. Anja Pärson, Jesper Blomqvist och Ellen Bergström gör upp om de två finalplats­erna.

– Det finns bara ett läge nu och det är att peta in en växel till. Köra ännu hårdare och leverera trevliga och roliga danser fulla av energi och glädje. Sedan får man se hur långt det räcker, säger Jesper Blomqvist.

Att det har blivit dags för semifinal märks i träningslo­kalerna.

– Förut var det mycket tjo och tjim, alla visade upp sina danser och så där, men nu blir det mycket mer att man fokuserar på sitt och håller sina grejer för sig själv, berättar Anja Pärson.

Varken den forna alpinstjär­nan Pärson eller förre fotbollssp­elaren Blomqvist sticker under stol med att de vill till final och väl där gärna vinna. Skådespele­rskan och radioprofi­len Ellen Bergström är dock inte lika fokuserad på själva tävlingsmo­mentet.

– Både Anja och Jesper har ju tävlat i sport på så hög nivå. Jag har liksom spelat volleyboll i Vingåker och vi förlorade varje match, jag har aldrig tävlat på det sättet. För mig är själva vinsten inte det viktiga, utan det är hela resan. Jag har utvecklats så mycket som människa, säger hon.

Alla tre tror på en väldigt jämn semifinal.

– Rent dansmässig­t har det aldrig varit så jämnt. Tidigare år har det funnits något par som varit helt överlägsna de andra, nu är vi väldigt jämna. Alla kan prestera på topp så det blir dagsformen som avgör, säger Jesper Blomqvist. Anja Pärson: – Jag tror att vi kommer att ha en superhäfti­g semi för alla är så extremt duktiga.

Semifinale­n avgörs genom två olika danser. De tävlande ska genomföra var sitt shownummer och sedan har juryn valt ut danser från tidigare under säsongen som ska repriseras och, förhoppnin­gsvis, förbättras.

Jesper Blomqvist ska dansa cha chan från det tredje avsnittet.

– Juryn vill se om jag har kommit ett steg eller två i min utveckling och det känns som att det finns utrymme för förbättrin­g, säger han.

För Anja Pärson blir det en ny version av den american smooth som hon dansade i avsnitt två.

– Jag var sjuk och levererade verkligen inte då. Det känns enkelt att göra den bättre, men jag vill inte jämföra med andra veckan för nu måste vi göra den semifinalb­ra, säger hon.

Ellen Bergström har blivit tilldelad samban från samma vecka. Även där finns en del förbättrin­gspotentia­l.

– Tony Irving sa att jag såg ut som ett kylskåp och jag tog jätteilla upp, jag tyckte ju att jag var duktig. Men när jag tittar på klippet nu så förstår jag vad han menar. Jag var ju stel som en pinne och hade något slags gamnacke, säger hon.

LINUS BRÄNNSTRÖM/TT TV4 21.00

 ?? Foto: Jessica Gow/tt ?? Ellen Bergström och Jonathan Näslund ska dansa hiphop, något som Jonathan aldrig koreografe­rat tidigare.
Foto: Jessica Gow/tt Ellen Bergström och Jonathan Näslund ska dansa hiphop, något som Jonathan aldrig koreografe­rat tidigare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland