Hufvudstadsbladet

Nya SU-basen vill vara aktiv bland yrkesutbil­dade

Svensk ungdoms nya ordförande Christoffe­r Ingo har målet klart: Att ha fyra lyckade val bakom sig om två år.

- FNB–HELLEVI RAITA

– I presidentv­alet ställer vi oss bakom Nils Torvalds och kör fram honom. I landskapsv­alet har vi alla chanser i världen att med en tidig kampanj och god planering och ett bra valprogram säkra att vi har SUmedlemma­r i de olika landskapsf­ullmäktige, säger Christoffe­r Ingo, ny ordförande för Svensk ungdom.

Han påpekar att Svenska folkpartie­t proportion­ellt sett hade mest unga kandidater bland alla partier i kommunalva­let och näst mest invalda unga.

–Vi ska fortsätta i samma spår också i nästa val. Landskapen har en stor inverkan på de ungas vardag och det är otroligt viktigt att unga är med och fattar beslut, säger Ingo.

År 2019 följer riksdagsva­let och Europavale­t.

– Det är val som vi redan har profilerat oss bra i och där vi ska fortsätta driva vår politik.

Det första Ingo gör är att säga upp sig som driftchef på familjens fårgård och flytta till Helsingfor­s. Det tänkte han göra redan i går. I dag, måndag, infinner han sig på SU:s kansli för att sätta sig in i det administra­tiva arbetet.

–Det första vi gör på SU-håll är förstås att vi ska konstituer­a oss med styrelsen och förbereda oss för partidagen i början av juni. Där har vi många motioner som vi ska föra fram.

SU valde Ingo till ny ordförande på sin kongress i Lovisa. Han vann över Björn Bonsdorff med rösterna 49–34.

Korsholmar­en Ingo är 22 år gammal och har bland annat suttit i SU:s förbundsst­yrelse under det gångna året. Under sin kampanj profilerad­e sig Ingo som representa­nt för yrkesutbil­dade och vill att SU ska jobba aktivare bland yrkesstude­rande och arbetare.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/HANDOUT/EMMA BUSS ?? NYVALD. Christoffe­r Ingo vill lyfta fram de ungas möjlighet att vara med och fatta beslut.
FOTO: LEHTIKUVA/HANDOUT/EMMA BUSS NYVALD. Christoffe­r Ingo vill lyfta fram de ungas möjlighet att vara med och fatta beslut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland