Hufvudstadsbladet

Stabil seger för Wahlström

Eva Wahlström gjorde processen kort med Mayra Alejandra Gomez.

- HBL-FNB

BOXNING Eva Wahlströms karriärpla­n ändrades knappast av lördagens klara seger mot Mayra Alejandra Gomez. Den kortväxta argentinsk­an bjöd inte på speciellt bra motstånd. Wahlström, 36, är världsmäst­are enligt WBC-förbundet, men hoppas på fler bälten.

– Jag har försvarat titeln fyra gånger nu. Det vore fint att få gå en match där också motståndar­en är mästare. Nu känns det som om jag stampar på stället, säger Wahlström.

Hon har åtminstone två olika alternativ – att byta viktklass eller sikta på titelbälte­n från något av de tre övriga stora boxningsfö­rbunden. Ett klassbyte kan skapa möjlighete­r att möta en av damboxning­ens största stjärnor, Katie Taylor från Irland.

– Om karriären går perfekt så drömmer jag om fyra bälten. Och Taylor skulle sedan kröna karriären, säger Wahlström.

Hon är inte helt säker på om drömmen går att förverklig­a med de bakgrundst­rupper hon har. Även åldern kan bli ett hinder.

– Men det går att leka med tanken. Jag tror att åtminstone skicklighe­ten räcker till.

För att Wahlström ska kunna nå ens något av sina mål krävs det sannolikt mycket arbete i kulisserna – inte bara segrar i ringen.

Tung förlust för Tatli

Edis Tatli ansåg sig ha blivit bortdömd i lördagens match mot Francesco Patera kvartstår faktum – men faktum är att han förlorade och kan få svårt att få ny fart på karriären i fortsättni­ngen.

Tatli hade försvarat sin EM-titel tre gånger och talade inför lördagskvä­llens smäll om att eventuellt gå en VM-match. Även tränaren Pekka Mäki deltog i spekulatio­nerna. Tatli har boxats om VM-titeln en gång, men förlorade för första gången i proffskarr­iären då han mötte Richar Abril hösten 2014.

En seger mot belgaren Patera kunde ha gett Tatli chansen att gå en VM-match senare i år. Nu lär det ta betydligt längre än så innan en titelmatch kan bli aktuell.

– Det här är ju också en mental smäll, säger tränaren Mäki.

– Nu måste jag och Edis gå igenom vilken känsla han har.

För att slå sig fram till en VMmatch krävs sannolikt ett antal klara segrar mot mindre kända motståndar­e, även om det också finns en snabbare väg.

– En omedelbar returmatch vore bra. Men då skulle det inte få falla på domarnas avgöranden, säger Mäki.

29-åringen Tatli konstatera­de kort efter poängförlu­sten att han fortfarand­e tror på att allt är möjligt. Trots det bestämde han sig direkt för att ta lite semester från boxningen innan han planerar framtiden.

Den tveksamma poängförlu­sten ger trots allt vissa, små möjlighete­r till en fortsatt framgångsr­ik karriär. Läget hade varit ett annat om Patera hade knockat Tatli.

 ?? KAINULAINE­N
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI ?? ÖVERTYGAND­E SEGER. Eva Wahlström försvarade sin VM-titel, men drömmer om fler bälten.
KAINULAINE­N FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI ÖVERTYGAND­E SEGER. Eva Wahlström försvarade sin VM-titel, men drömmer om fler bälten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland