Hufvudstadsbladet

D.D.’S Hitman på nytt banrekord

Reima Kuisla från Seinäjoki har satsat mycket på travhästar och fick full utdelning i Finlandial­oppet med sexåriga hingsten D.D.’S Hitman som tränas i Sverige av Petri Puro och kördes av Ulf Ohlsson.

- BARBRO VEHKAMäKI

TRAV Tiden 1.09,8 är nytt banrekord för Vermo. D.D.’S Hitman räddade den finska travsporte­n från ett fiasko när så många svenska hästar hade vunnit innan.

– Kusken Johnny Takter insjuknade plötsligt i ryggskott och på morgonen fick jag förfrågan om jag ville köra honom. Det var mycket att läsa på, Propulsion kände jag ju till.

– Min häst är inte så startsnabb men vi hamnade ju bra i tredje par ute. 700 meter kvar travade Propulsion en bit bakom och det gick undan, sade Ulf Ohlsson om loppet.

Twister Bi slutade trea och den finländska publikens favorit Elian Web fyra.

Daniel Réden är en av de största tränarprof­ilerna men så finns det också mycket pengar bakom hans stall. Hans hästar höll sig bra framme.

Örjan Kihlström inledde den svenska segerparad­en med Love Matters i Glenn Kosmos Memorial för fyraåringa­r.

– Öppnade bra fast det kom ett par hästar utvändigt men så blev det galopp för Dante U.S. Vi klarade loppet utan bekymmer och fast Love Matters och Next Direction avslutade väldigt fort blev det en säker seger. Han känns som en mycket lovande häst och är både snabb och stark.

Det blev seger på nytt med Stand Bayoy och sedan stod Jörgen Westholm i tur med Ponce De Leon.

Stefan Melanders Lincoln Lawyer vann bronsdivis­ionen med Jorma Kontio vid tyglarna.

Några andra glädjeämne­n

Det blev ändå inhemskt i Kransloppe­t för treåringar. Hotshot Luca dominerade tävlingen fast Twist Of Fate höll på att få greppet 100 meter före mål. Solvalla hägrar även för den här hingsten.

Erkos Pokal är ett öppet lopp för kallblodig­a hästar. Den sjuåriga valacken Polara höll god fart genast från början i 19,0 tempo första varvet och lyckades behålla ledningen hela vägen. Rekordet sänktes till 21,5 och Risto Tupamäki var ganska självsäker.

– I den sista svängen tänkte jag stänga spåret för Costello men han är så stark att han eventuellt kunde ta upp kampen så det var bara att köra. Skorna togs bort för första gången och Polara blir bara bättre. Jag är intressera­d av Elitkampen i Stockholm och om vi får ett bra spår kan han gå hur långt som helst, berättade Antti Tupamäki.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N ?? BANREKORD. Ulf Ohlsson och D.D.’S Hitman vann Finlandial­oppet.
FOTO: LEHTIKUVA/MARTTI KAINULAINE­N BANREKORD. Ulf Ohlsson och D.D.’S Hitman vann Finlandial­oppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland