Hufvudstadsbladet

”Allting är bäst med mamma”

Mors dag En är supersnäll, en annan är bra på att laga mat och en tredje borde få en klänning på morsdagen. Men nästan alla har en sak gemensamt – det allra bästa med mammorna är när man får vara på tumis med dem.

- dagisbarne­ns videohälsn­ing på mors dagen på HBL.fi!

På Marias Asyls daghem i Helsingfor­s är det full fart och tuschpenno­rna flyger fram och tillbaka mellan de unga konstnärer­na vid pysselbord­et. De har fått i uppgift att rita mamma.

På teckningar­na finns allt från klänningsp­rydda prinsessor till träd och ekorrar – och ett monster! Men det är ett sött litet monster som pryder den här morsdagste­ckningen och dessutom har monstret med sig sina bästa kompisar, en giraff och en levande kotte. Ja, och så mamma förstås som följer med lekarna i en fin klänning.

Amanda Woolston har ritat en teckning full med hjärtan. Vad tycker du om att göra med din mamma? – Jag tycker om att vara på tumis med mamma och att gå till Marcella på övre våningen och leka. Vad är det bästa med din mamma? Woolston funderar en stund: – Nå, allting är bäst. Amos Andberg ville inte rita sin mamma Linda, utan valde att rita något fint att ge henne i stället – en blomma. Varje kronblad har en egen färg och blomman är placerad i en genomskinl­ig vas. Han tycker att hans mamma är bra på att laga mat.

Lene Sergelius har ritat en teckning på sig själv och sin mamma Aino. Vad gör din mamma glad? – När man är snäll. Om du skulle kunna ge vad som helst i hela världen till din mamma på mors dag, vad skulle du då ge henne? Också den här frågan tarvar en liten funderare innan det tvärsäkra svaret är klart: – En klänning. På Lily Rosenbergs teckning är mamma omgiven av en himmel full av hjärtan. Vad är det för fina hjärtan du ritat? – Dem ritade jag för att jag tycker om henne. Vad är det du tycker om med din mamma? – Hon är snäll. Vad brukar göra din mamma riktigt glad? – När jag ger henne en present.

Marcella Möller har ritat en teckning till sin mamma Nina. Vad tycker din mamma om att göra? – Att vara på tumis med mig. Vad brukar ni göra när ni är på tumis? – I dag ska vi måla ett skåp, till landet. Så roligt! Brukar ni ofta måla tillsamman­s? – Nä. Vi brukar inte måla. Det är bara i dag vi ska måla.

Sofie Hohental berättar att det bästa med mamma är att kramas. Sofie har ritat en teckning på sin mamma i en vacker kjol tillsamman­s med en kotte, en giraff och ett monster.

Om du skulle kunna ge vad som helst till din mamma på morsdagen, vad skulle du då ge?

– Blåsippor Vad gör din mamma riktigt glad?

– Om jag lagar någon god mat. Finns det någonting som gör din mamma arg?

– Om min lillasyste­r skriker, då blir hon arg. Annars är hon för det mesta glad.

 ?? FOTO: TIMO KARI ?? TILL MAMMA. Barnen på Marias Asyls daghem är redo för morsdagsfi­randet.
FOTO: TIMO KARI TILL MAMMA. Barnen på Marias Asyls daghem är redo för morsdagsfi­randet.
 ?? FOTO: TIMO KARI ?? HJäRTEVäN. Mamma omgiven av himmel av hjärtan.
FOTO: TIMO KARI HJäRTEVäN. Mamma omgiven av himmel av hjärtan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland