Hufvudstadsbladet

Tips inför veckoslute­t

HBL lyssnar och tittar, och har koll på vad du inte ska missa, både på stan och i sociala medier.

-

Musik

I Operahuset korspollin­eras musik och dans på ett nytt sätt den här veckan med föreställn­ingen Tango! – Buenos Airesista Seinäjoell­e. Danslegend­en Jorma Uotinen står som värd för ett namnstarkt urval sångsolist­er och toppdansar­e, då Waltteri Torikka, Johanna Rusanen och färska världsmäst­aren i latinsk dans 2016, Jaak Vainomaa intar scenen.

Evenemang

Nya Michael Jackson eller något ännu mer? Supertalan­gen Bruno Mars invaderar Hartwall Arena med världsturn­én The 24K Magic World Tour på måndagen – absolut värt att försöka skaffa lediga biljetter om du inte redan fixat en.

Sociala medier

Delningsek­onomin med globala föregångar­e som Airbnb och Uber hittar nya former också i Finland: bildelning­stjänsten Drivenow startar i maj i Finland och för båtfolket kommer finska uppstartsf­öretaget Skipperi. fi med en lösning för båtdelning – hyr ut din båt de dagar du inte själv har användning för den. Fortsättni­ng följer garanterat.

Reflektion

Superb terrassomm­ar i sikte då förstorade Allas Sea Pool utmanar fjolårssuc­cén Löyly som trendigast­e after workställe. Glöm inte heller att besöka trendsette­rn Mattolaitu­ri, uppstickar­en Holiday Bar på Skatudden eller klassikern­a Café Ursula vid Brunnspark­en och Carusel vid Havshamnen. Avsluta rundan på Ärtholmen där du förutom Löyly också hittar Birgitta och Hernesaare­n Ranta.

Musik

Gillar du allsång? På lördag är det möjligt att delta i en stor,

tvåspråkig allsångsko­nsert på Senatstorg­et under rubriken Den blomsterti­d kommer till Stan. Programmet leds av Christer Romberg.

Evenemang

Stafettkar­nevalen är tillbaka i huvudstads­regionen, närmare bestämt Alberga. Ta en sväng via idrottspar­ken i Alberga på fredag eller lördag om du vill heja på din gamla skola eller ta del av glädjen på en sann idrottsfes­t.

Sociala medier

Trots att den norska tv-serien Skam har produktion­spaus den

här veckan och inte minsta lilla chat har dykt upp på skam. p3.no sedan förra fredagen går diskussion­en het i många Skam-grupper på sociala medier. Vem äter morot och vad symboliser­ar det? Vems är blåögat och det falska leendet? Det klarnar kanske på måndag ...

Reflektion

Strandprom­enaden i Esbo har rustats upp och vaknat till liv, som anstår en riktig strandprom­enad. Nya kaféer, uthyrning av vattenreds­kap och upprustade badstrände­r ger Esboborna orsak att söka sig ned till den 40 kilometer långa promenaden.

Musik

Våren/sommaren verkar på riktigt vara i antågande! Jag märker i alla fall att mitt musiklyssn­ande går mot trallvänli­gare sånger och mindre angst. Jag antar att det är ett ganska allmänt fenomen?

Evenemang

Joey Tempest från Europe konstatera­de i en intervju för några år sedan att han inte behöver göra något mer i livet eftersom han skrev Final countdown. Nu

har han tydligen ändrat sig och tyckt att han ännu måste uppträda med Europe i Raumo på lördag. Sedan är det väl klart?

Sociala medier

Trump, igen, eller ännu...

Reflektion

Svenskfinl­ands sommar startar traditione­llt med Stafettkar­nevalen denna helg, vilket leder till att det snart är Sjundeå cup. En massa morjens, morjens och sidu på fan att vänta även denna sommar. Bra så!

 ??  ?? PETRA MIETTINEN
petra.miettinen@ksfmedia.fi
PETRA MIETTINEN petra.miettinen@ksfmedia.fi
 ??  ?? thomas.riska@ksfmedia.fi
THOMAS RISKA
thomas.riska@ksfmedia.fi THOMAS RISKA
 ??  ?? CHRISTOFFE­R LUNDéN
CHRISTOFFE­R LUNDéN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland