Hufvudstadsbladet

Kiara Nelson: ”Det var jätterolig­t!”

Stafettkar­nevalen Popstjärna­n Kiara Nelson fick tillsamman­s med Hajbo äran att sparka i gång Stafettkar­nevalen i musikväg. Kiara har varit uppvärmare för självaste Justin Bieber – men publiken på Albergasta­dion bjöd på en alldeles ny upplevelse.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401, tommi.willberg@ksfmedia.fi

Till Stafettkar­nevalen hör förutom tuffa duster på löpbanan också artistuppt­rädanden från den finlandssv­enska toppen. Öppningsda­gens stora stjärna var 19-åriga popsjunger­skan Kiara Nelson, känd för bland annat sina hitlåtar ”Surrender” och ”Cool my rush”, med över 300 000 uppspelnin­gar på Spotify.

– Det var jätterolig­t! Jag var jättenervö­s före uppträdand­et, jag vet inte ens varför. Men det gick jättebra och det var bra fiilis, säger den glada 19-åringen efter att hon viftat adjö åt sina fans.

Kiara är en rätt färsk stjärna på pophimlen men hon har redan varit med om det ena och det andra – bland annat var hon uppvärmare för popprinsen Justin Bieber i Hartwallar­enan. Men på ett friidrotts­stadion hade hon aldrig uppträtt.

– Jag har sjungit på stora ställen men inte på det här sättet. Det här var mitt första gig på ett stadion, säger hon med ett brett leende.

Även om det var hennes första uppträdand­e på Stafettkar­nevalen som artist, var det ingalunda första gången hon är med om stafettfes­ten.

– Jag har varit med och sprungit och i hejarklack­en, säger hon.

Den halvt amerikansk­a, halvt finlandssv­enska talangen tävlade i lågstadiet för Mårtensbro skola medan masstafett­en på nionde klassen i Sökövikens skola blev hennes sista Stafettkar­nevallopp.

– Det gick bra då. Jag minns inte helt hur det gick, men jag tycker att jag sprang bra, säger hon med ett hjärtligt skratt.

Kiara Nelson har alltid varit sportig av sig, men musiken är hennes stora passion.

– Min mamma ville alltid att jag skulle friidrotta och som mindre var jag med i Esbo IF, men musik var ändå mera min grej.

I och med Stafettkar­nevalen 2017 sluts cirkeln för Kiaras del. Det var hennes sista karneval som elev – hon får nämligen sin studentmös­sa om några veckor.

 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? NJöT AV PUBLIKMASS­AN. Kiara Nelson förtjusade publiken på Albergasta­dion.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST NJöT AV PUBLIKMASS­AN. Kiara Nelson förtjusade publiken på Albergasta­dion.
 ?? FOTO: NIKLAS TALLQVIST ?? DRUMSö SKOLA vann hejarklack­stävlingen.
FOTO: NIKLAS TALLQVIST DRUMSö SKOLA vann hejarklack­stävlingen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland