Hufvudstadsbladet

Cocks vann femte raka FM-guldet

Handboll Cocks var – som väntat – suveränt i herrfinale­rna.

- HBL-FNB

Cocks från Riihimäki har vunnit sitt femte raka FM-guld i herrhandbo­ll. Cocks tog mästerskap­et med tre raka segrar över BK-46. Lördagens avgörande finalmatch vann Cocks med 28–24.

Det blev en thriller. Cocks tog snabbt ledningen och ledde med tre mål efter tio minuter, men BK-46 reducerade ledningen till ett mål. Cocks ryckte igen och vid halvtid var ledningen fem mål. Under andra halvlek reducerade BK-46 några gånger, men Cocks höll undan.

– Jag är mycket stolt över laget. Vi har jobbat flitigt och laget förtjänade mästerskap­et, säger Cocksträna­ren Gintaras Savukynas.

Teemu Tamminen satte tio fullträffa­r och valdes till den avgörande matchens bästa spelare. Han var grymt nöjd över lagets säsong.

– Inte en enda förlust i baltiska ligan, ligan och finska cupen. En perfekt säsong, en full tia, säger Tamminen till Yle.

Cocks förlorade inte en enda av sina 30 matcher under säsongen. Sammanlagt har laget vunnit 43 raka matcher. Cocks har vunnit nio mästerskap under de elva senaste säsongerna och blivit utan guld bara 2011 och 2012.

BK-46 gjorde allt man kunde, men var hela tiden steget efter. Karislaget­s tränare Teddy Nordling gav all ära till Cocks.

– Cocks visade sin styrka och vann med 3–0. Cocks förtjänade segern. Vi satte ändå bra emot och kämpade till slut.

??  ?? ÖVERLäGSNA. Cocks från Riihimäki vann guld efter att ha gått obesegrade hela säsongen. FOTO: LEHTIKUVA/HEIKKI SAUKKOMAA