Hufvudstadsbladet

Lepistö: ”Fint att vara tillbaka”

Sami Lepistö återvänder till Jokerit – delvis av familjeskä­l. – Ska bli kul, säger han.

- MARCUS LINDQVIST

ISHOCKEY Stjärnback­en lämnade Jokerit efter säsongen 2006–2007 och har därefter spelat i Washington, Phoenix och Columbus i NHL och Lokomotiv Jaroslavl, Avtomobili­st Jekaterinb­urg och Salavat Julaev Ufa i KHL,

– Jokerit har alltid varit stort för mig och jag har alltid spelat här i Finland. Det var ett lätt val, säger den Jokeritfos­trade Lepistö.

– Laget har klarat sig bra i KHL och alltid varit en svår motståndar­e. Det är en fin organisati­on, en fin hemarena och fina supportrar.

All Stars-back

En av orsakerna till att Lepistö återvänder till Helsingfor­s är att hans fästmö Maria Liljelund är gravid. Paret väntar tvillingar i juli.

– Det hade definitivt stor betydelse för beslutet. Jag kommer att kunna vara mera närvarande i början, säger han.

Lepistö spelade i KHL:s All Starsmatch under den senaste säsongen och hör till en av de bästa backarna i KHL. I grundserie­n stod han för poängen 6+25=31 i 53 matcher.

Han hör till landslaget­s profilspel­are och spelade också i World Cup i höstas. Han var också med om att vinna OS-brons både 2010 och 2014.

– Jag upplever att jag spelat riktigt bra ishockey under de senaste säsongerna. Målet är att spela ännu bättre, säger Lepistö, 32, som gjorde fyra säsonger i Jokerit innan han åkte över till Nordamerik­a.

– OS är en målsättnin­g.

Tror på laget

Jokerit har inte tagit sig förbi den an- dra omgången i slutspelet en enda gång under sina tre säsonger i KHL och blev senast direkt utslagna av CSKA Moskva.

Jokerit kan inte mäta sig med storklubba­rnas resurser, men Lepistö tror på lagets chanser.

– Det är stora nivåskilln­ader mellan lagen i KHL, men vem som helst kan vinna över vem som helst, säger Lepistö.

– Jokerits styrkor är desamma som alltid för finländska lag: vår spelstil, vår taktik, vår samhörighe­t. Något annat lag kan ha mera talang och bättre målskyttar, men det är alltid svårt att spela mot Jokerit. Jokerit är uttrycklig­en ett bra lag.

 ?? FOTO: EMMI KORHONEN ?? Sami Lepistö ser fram emot att spela för Jokeritfan­sen i Hartwallar­enan.
FOTO: EMMI KORHONEN Sami Lepistö ser fram emot att spela för Jokeritfan­sen i Hartwallar­enan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland