Hufvudstadsbladet

Fortsatta problem med målskyttet – HIFK föll tungt mot FC Inter

HIFK:s krut är riktigt, riktigt blött. FC Inter nollade HIFK och ett bekant ansikte fick måljubla på Tölöstadio­n för första gången sedan 2014.

- TOMMI WILLBERG 029 080 1401 tommi.willberg@hbl.fi

För andra matchen i rad lyckades HIFK inte med målskyttet. Man hade ett par lägen här och där i slutet av matchen men då hade redan gästande FC Inter ryckt ifrån.

HIFK spelade med två anfallare, men trots det var laget uddlöst i offensiven.

– Vi är inte farliga på den sista tredjedele­n av planen. Rätlinjigh­eten fattas. Först helt på slutet av matchen fick vi bollen mot mål och då fick vi hörnor och skottlägen, säger Juho Mäkelä besviket.

HIFK har endast gjort sju mål på sina nio ligamatche­r. Mäkelä, en tänkt måltjuv, har haft det ännu dystrare. Noll mål och en roll som inhoppare. Mot Inter fick han starta för första gången på en månad.

– Det har varit en svår säsong, medger han.

– Jag har inte lyckats med målskyttet. Jag vill starta matcher för då har jag en större chans att näta och jag är färdig att göra vad som helst för det här laget, säger Mäkelä.

Kandji tillbaka i Tölö

En som däremot hittade rätt i matchen var Inters nyförvärv, HJK-bekantinge­n Macoumba Kandji, eller ”Big Mac” som han kallades i HJK-skjortan.

Kandji krossade HIFK:s hopp om seriepoäng i 79:e minuten då han satte ett välplacera­t skott bakom HIFKkeeper­n Tomi Maanoja. Senegalese­n ler brett då han berättar om 2–0-målet.

– Det var väl första målet på typ 18 månader. Det känns väldigt bra efter alla skador som jag haft. Jag fick en bra boll och visste genast vad jag skulle göra. Det gällde att ha bra tajmning, säger Kandji.

Kandji spelade för HJK 2014, tog en sejour till Saudiarabi­en och återvände till Helsingfor­s 2015. Senast han nätat i Finland var 2014.

– I Saudiarabi­en gjorde jag några mål. Jag hoppas det blir många till här, säger han.

Det var väl första målet på typ 18 månader. Det känns väldigt bra efter alla skador som jag haft. Jag fick en bra boll och visste genast vad jag skulle göra. Det gällde att ha bra tajmning. Macoumba Kandji, FC Inter

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA ?? TILLBAKA I TöLö. FC Inters Macoumba Kandji, som spelade för HJK 2014 och 2015, nätade mot HIFK.
FOTO: LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA TILLBAKA I TöLö. FC Inters Macoumba Kandji, som spelade för HJK 2014 och 2015, nätade mot HIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland