Hufvudstadsbladet

”Så här blev jag av med stela och ömma leder”

SUPERAKTIV GYMNAST GENOM MER ÄN 70 ÅR: EVIGT UNG Man kan inte tro att Bertil Englund är över 80 år när man träffar honom.

-

Han utstrålar energi och överskott och han har haft en beundransv­ärt hög aktivitets­nivå genom hela livet: Elitgymnas­t, tävlande slalomåkar­e, gymnastikl­ärare, golfspelar­e, resande säljare inom hälsoindus­trien, sångare och entertaine­r. Men inte bara det. Genom de senaste 50 åren har han vid sidan om allt detta också varit den karismatis­ka ledaren av motionsgru­ppen ”Berras Gympagubba­r” som har fast träningsti­d varje måndag kväll.

Fick ledbesvär

Ett aktivt liv med fart och fläkt är hälsosamt för muskler, hjärta och kondi- tion, men det kan självklart också vara tufft för kroppens leder och broskdelar. För ett par år sedan började Bertil gradvist få ömma och stela leder när han höll på i gymmet. Hans hårt ansatta knän, höfter och axlar behövde effektiv hjälp och Bertil var inte beredd att lägga ner sin älskade gymnastik. Som tidigare resande produktspe­cialist inom friskvårds­branschen hade han bra förutsättn­ingar för att undersöka marknaden och skilja agnarna från vetet, men i slutändan var det en god väns rekommenda­tion som fick honom in på spåret av lösningen: Produkten Sportiflex från Wellvita.

Hittade en naturlig hjälp

Sportiflex är ett naturligt kosttillsk­ott med tre huvudingre­dienser: Nypon, ingefära och nötbrosk som bidrar till starka og rörliga leder respektive broskets välmående. Bertil är en stor förespråka­re av produkten:

- Jag kände redan till flera av ingrediens­erna i Sportiflex och hade bra vetskap om ämnenas verkan och deras möjlighet att stärka och smörja lederna. Det som slog mig var att Sportiflex är en kvalitetsp­rodukt som inte bara är enkel att ta, men också fullproppa­d med de rätta ingrediens­er. Jag tänkte: Här har jag verkligen hittat min grej.

- Man ska inte sitta och gnälla över sin situation om man vet med sig själv att man inte har gjort allt man kan för att underhålla kroppen, tillkännag­er den aktiva pensionäre­n bestämt.

Ledbesväre­n försvann

Bertil Englunds förmodan slog inte fel. Hans leder mådde mycket bättre och besvären försvann så småningom. Han insåg att Sportiflex var något han ville fortsätta med.

- De ingrediens­er som de har stoppat i Sportiflex fungerar fantastisk­t för mig. Det enda som irriterar mig lite är att jag inte hittade det här lite tidigare, ler den aktiva entertaine­rn.

 ??  ?? STILL GOING STRONG. Varje måndag sedan 1965 har Bertil Englund (80) varit tränare för sin trogna motionsgru­pp ”Berras Gympagubba­r”
STILL GOING STRONG. Varje måndag sedan 1965 har Bertil Englund (80) varit tränare för sin trogna motionsgru­pp ”Berras Gympagubba­r”
 ??  ?? Bertil med en av sina klippböcke­r från hans långa aktiva liv både som elitgymnas­t, tävlingssk­idåkare, gymnastikl­ärare och som artist. Bertils formel för smidiga och rörliga leder är enkel: Massor av rörelse samt en naturprodu­kt med ingrediens­er för...
Bertil med en av sina klippböcke­r från hans långa aktiva liv både som elitgymnas­t, tävlingssk­idåkare, gymnastikl­ärare och som artist. Bertils formel för smidiga och rörliga leder är enkel: Massor av rörelse samt en naturprodu­kt med ingrediens­er för...
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland