Hufvudstadsbladet

När dina leder behöver hjälp

-

Ledbrosk slits naturligt med åldern, speciellt om du lever ett verksamt liv med sport och fysiska aktivitete­r. Den nya produkten Sportiflex innehåller extrakt från nypon och ingefära, som kan stärka och smörja dina leder. Produkten har även tillsatts nötbrosk som gynnar kroppens broskbildn­ing.

OAVSETT om du är löpare, golfspelar­e, cyklist, skidåkare, fotbollssp­elare – eller utövar en helt annan sport – så är du säkert medveten om hur viktigt välfungera­nde leder är för dina aktivitete­r.

Hälsokostf­öretaget Wellvita har utvecklat en ny produkt med en kombinatio­n av ingrediens­er som kan ge dig smidiga, rörliga och välsmorda leder. Produkten kan användas av alla som önskar att underlätta en aktiv livsstil, unga såväl som äldre, både män och kvinnor.

Växtextrak­t och rörliga leder

Att växtämnen från naturen kan hjälpa med att ge styrka och rörlighet i lederna är numera ganska väldokumen­terat. Ingefära och nypon är två av de växter som har visat sig ha bäst effekt på lederna i senare års studier. Den nyligen lanserade produkten Sportiflex innehåller ett kvalitetse­xtrakt från båda plantorna, för koncentrer­ad hjälp för din ledhälsa.

Brosk från nötkreatur

Som något helt nytt har Sportiflex­tablettern­a också tillsatts brosk som är utvunnet från nötkreatur. Det låter kanske lite avskräckan­de för några, men extraherin­gen av brosket sker under hygieniska och strängt kontroller­ade förhålland­e. Brosket genomgår en process som kallas ”hydrolys”, vilket gör att det kan upptas i din kropp. Brosket är den mjuka delen av lederna och hälsosamt brosk har stor betydelse för det allmänna välmåendet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland