Hufvudstadsbladet

Tre månader var nog för Trumps kommunikat­ionschef

Vita husets kommunikat­ionsdirekt­ör michael dubke har sagt upp sig, efter endast tre månader på jobbet.

- FNB–TT

Enligt nättidning­en Axios News sade Michael Dubke upp sig redan den 18 maj, men han ska ha stannat kvar på jobbet tills det att president Donald Trump avslutat sin första utlandsres­a.

”Anledning till att jag slutar är personliga, men det har varit en stor ära för mig att arbeta för president Trump och den här administra­tionen”, skriver Dubke i ett mejl till sina vänner, enligt Politico.

Dubke utsågs till kommunikat­ionschef i februari, efter ett förflutet som strateg för det republikan­ska partiet och som grundare av mediebolag­et Crossroads Media.

– Han har uttryckt sin önskan om att lämna Vita huset, men gjorde det tydligt att han skulle stanna kvar under presidente­ns första utlandsres­a, säger Donald Trumps topprådgiv­are Kellyanne Conway till Fox News.

Det har spekulerat­s i att Trump planerar att genomföra stora förändring­ar av personalst­yrkan i Vita huset efter den senaste tidens skandaler, som uppges ha skapat kaos i stabens kommunikat­ionsavdeln­ing.

färre framträdan­den

Dubke ska enligt The Washington Post ha arbetat nära pressekret­eraren Sean Spicer, bland annat med att sköta kommunikat­ionen kring den sparkade FBI-chefen James Comey.

I kölvattnet av beskedet om Comey gavs en rad olika besked om orsakerna till varför FBI-chefen tvingades avgå, något som Dubke och Spicer fick hård kritik för. Spicer uppges få stanna kvar på jobbet, men ska göra färre offentliga framträdan­den.

Dubke arbetade inte för Trump under valkampanj­en och var en av få personer i staben som inte hade några nära band till Trump sedan tidigare.

 ?? SHAWN tHEW
foto: EPA/ ?? avgår. Michael Dubke fick hård kritik efter att Vita huset gett många olika besked om varför FBI-chefen James Comey sparkades.
SHAWN tHEW foto: EPA/ avgår. Michael Dubke fick hård kritik efter att Vita huset gett många olika besked om varför FBI-chefen James Comey sparkades.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland