Hufvudstadsbladet

Kort turnering för Kontinen och Peers

Tennis Toppseedad­e dubbelpare­t Henri Kontinen– John Peers slogs ut direkt franska öppna mästerskap­en.

- HBL-FNB

Årets upplaga av öppna franska tennismäst­erskapen blev bara en match långt för toppseedad­e dubbelpare­t Henri Kontinen–John Peers. Den finsk-australisk­a duon fick se sig slagna av de rutinerade spanjorern­a David Marrero och Tommy Robredo i två raka set i första omgången.

– Som jag sagt tidigare så är grus kanske inte det mest passande underlaget för oss. Men å andra sidan går det inte att använda som svepskäl för vår förlust. Förhålland­ena var tillräckli­gt bra för oss. Spelet flöt tidvis på bra och vi hade våra chanser, men klarade inte av att utnyttja dem, säger Kontinen.

Setsiffror­na skrevs 7–6 (7–3), 6–3. Marrero och Robredo är oseedade i säsongens andra grand slam-turnering.

– Besvikelse är den största känslan just nu, säger Kontinen.

– Men nu ska jag pusta ut lite. Efter det går jag och John igenom grussäsong­en. Vi måste fundera på vad som går att göra annorlunda och bättre, säger Kontinen.

Wimbledon nästa

Kontinen och Peers fick en pangstart på säsongen då de tog hem grand slam-turneringe­n Australian Open i januari. Sedan dess har formen varit lite svajig.

– Vi hade upp- och nerförsbac­kar också förra året. Säsongen är verkligt lång, så det blir alltid veckor där man inte är så bra som man vill vara. Det går inte att påverka så mycket, men det är klart att jag är besviken på att turneringe­n tog slut så tidigt, säger Kontinen.

Årets tredje grand slam-turnering Wimbledon börjar om en månad. Den spelas på gräs, liksom ett antal mindre turneringa­r som toppspelar­na ser som en form av uppladdnin­g.

– Planen är att spela i Queen’s Club-turneringe­n och så förstås i Wimbledon. John spelar ännu mixeddubbe­l här i Frankrike så jag ger honom lugn och ro för det. Sen gör vi gemensamt upp en noggrannar­e plan för hur vi laddar upp för gräsmatche­rna, säger Kontinen.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/GLYN KIRK ?? INGEN FRAMGåNG. Henri Kontinen och John Peers blev utslagna direkt i Paris.
FOTO: LEHTIKUVA/AFP PHOTO/GLYN KIRK INGEN FRAMGåNG. Henri Kontinen och John Peers blev utslagna direkt i Paris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland