Hufvudstadsbladet

5 saker att tänka på:

-

●●1. Fasta situatione­r.

Kan komma att spela en helt avgörande roll. Båda lagen har sina vapen och Real har under Zidane blivit avsevärt mycket bättre på just detta delområde. Ramos, Chiellini, Ronaldo i luftrummet för att nämna några. Ronaldo, Kroos, Dybala och Pjanic som skyttar.

●●2. Vem reagerar bättre?

Båda lagen har en förmåga att snabbt skifta taktiska nyanser och uppställni­ngar. Ytorna på planen är väldigt begränsade, det här är världsstjä­rnor hela vägen. Det lag som uppfattar och reagerar rätt då tillfällen ges lär vinna.

●●3. Historiens förbannels­e?

Inget lag har lyckats försvara titeln sedan Europacupe­n bytte namn till Champions League. Klarar de mesta mästarna av att bryta förbannels­en? Dessa två har mötts i final en gång tidigare. Året var 1998 och Predrag Mijatovic blev matchens enda målskytt då Real Madrid vann mot ett Juventus med bland andra Zinedine Zidane på planen.

●●4. Kampen om kanterna.

Centralt kan det vara aningen ont om utrymme. Och kantspelet­s betydelse understryk­s ytterligar­e. Dani Alves och Alex Sandro mot Marcelo och Dani Carvajal. Kan bli nog så avgörande för utgången.

●●5. Skador.

Juventus saknar Marko Pjaca. I övrigt är samtliga kanoner tillgängli­ga i båda lagen. Gott så.

●●Tid och plats: 21.45 i Cardiff.

●●Tips: Oavgjort vid 90 minuter och seger för Juventus i förlängnin­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland