Hufvudstadsbladet

Ingen ljusning för IFK

IFK parkerar på kvalplats då en tredjedel av ligan är avklarad. Och om man inte löser de kroniska offensiva problemen kan säsongen sluta riktigt illa.

- HBL

För femte gången den här säsongen fick IFK lämna planen mållösa då laget förlorade hemmamatch­en mot Ilves. De offensiva problemen ställer till det för de stjärnpryd­da kväll efter kväll och med bara åtta gjorda mål på elva matcher är det rätt naturligt att laget parkerar på kvalplats i tabellen.

IFK har bara tagit en seger på hela säsongen – 1–0 mot RoPS för en månad sedan.

I matchen mot Ilves lyckades Antti Muurinens mannar inte skapa allt för mycket nyttigt framåt och gästernas Ariel Ngueukam satte matchens enda mål efter en halv timmes spel.

Då landslagsp­ausen inleds och en tredjedel av ligan är spelad ligger IFK på kvalplats och laget måste förbättra sitt spel rejält om man vill undvika kvalmatche­rna i höst.

I toppen av tabellen utökade HJK sin serieledni­ng då laget tog en imponerand­e seger i Rovaniemi. Klubi följde upp 6–0-segern mot SJK med att slå RoPS med hela 4–1.

Simo Roiha satte punkt för HJK:s fem matcher långa svit utan insläppta mål då han satte 1–2. Men det var enda skönhetsfl­äcken i serieledar­nas match.

Alfredo Morelos fortsätter ösa in mål då han fastställd­e slutresult­atet på tilläggsti­d med säsongens elfte mål.

Morelos är i överlägsen ledning i skytteliga­n.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMOKOIVIS­TO ?? Tommi Vesalas IFK lyckades inte med målskyttet på hemmaplan och åkte på förlust mot Tuure Siiras Ilves.
FOTO: LEHTIKUVA / ANTTI AIMOKOIVIS­TO Tommi Vesalas IFK lyckades inte med målskyttet på hemmaplan och åkte på förlust mot Tuure Siiras Ilves.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland