Hufvudstadsbladet

Spelarna taggade inför utomhusmat­cherna

HIFK:s Lennart Petrell och Jokerits Peter Regin har upplevt stadionmat­cher förut. Men matcherna i Kajsaniemi­parken kan skilja sig drastiskt från Olympiasta­dion eller Yankee Stadium.

- TOMMI WILLBERG

– Det är en otrolig, unik chans. Man återvänder till sina rötter då man igen spelar utomhus. När jag började spela hockey som barn spelade vi alltid ute och nu, ett par årtionden senare, får man göra det som proffs.

HIFK-ikonen Lennart Petrell är genuint taggad då han berättar om sina förväntnin­gar gällande ligamatche­n mellan HIFK och Kärpät som den 5 december spelas i Kajsaniemi. Petrell var med om den första vinterklas­sikern mellan HIFK och Jokerit 2011. Dessutom har han spelat utomhus i schweizisk­a ligan och i fjol då HIFK och Ilves drabbade samman i Tammerfors.

Från Yankee Stadium till Kajsaniemi

– Matchen på Olympiasta­dion var ur en spelares synvinkel otrolig. Likaså i Tammerfors och i Genève, säger Petrell som alltså gör sin fjärde utomhusmat­ch då HIFK och Kärpät möts. Tre dagar innan ligamatche­n står den högintress­anta KHL-dusten mellan SKA S:t Petersburg och Jokerit. Jokeritkap­tenen Peter Regin har upplevt NHL-hockey på legendaris­ka basebollst­adion Yankee Stadium under sin tid i New York Islanders. Trots att publiksiff­ran förväntas bli en tredjedel av siffran i New York tror dansken att matchen kan bli lika tuff.

– Det var en otrolig upplevelse senast. Yankee Stadium är ett unikt stadion. Det är den enda gången jag spelat framför 50 000 åskådare i minus trettio grader. Hoppas det inte är så kallt i Helsingfor­s, säger Regin.

Att möta regerande KHL-mästaren och konferensr­ivalen SKA gör mötet ännu speciellar­e. Och att läktaren byggs helt intill rinken storgillar Regin.

– På Yankee Stadium var det annorlunda då publiken var så långt ifrån. Visst är det en mäktig arena men då man gav en tackling var det konstigt då publiken var typ hundra meter ifrån situatione­n. Dessutom är det coolt då matchen spelas i innerstade­n, säger Regin.

 ?? FOTO: LINDA MANNER / LEHTIKUVA ?? FRAMGåNG. HIFK-ikonen Lennart Petrell har redan spelat tre stora utomhusmat­cher under sin proffskarr­iär.
FOTO: LINDA MANNER / LEHTIKUVA FRAMGåNG. HIFK-ikonen Lennart Petrell har redan spelat tre stora utomhusmat­cher under sin proffskarr­iär.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland