Finland fick nöja sig med oavgjort i hemmamatch­en mot Liechtenst­ein.

- HBL-FNB

FOTBOLL● Det● finländska● landslaget●stod●för●en●verklig●bottennote­ring●då●laget●inte●klarade●av●att●slå● Liechtenst­ein●i●Åbo.

–●Resultatet●är●riktigt●dåligt●för● oss,●säger●Mehmet●Hetemaj●till● Via●sat.

Efter●en●första●halvlek●där●Finland●förde●spelet●men●bara●gjorde●ett●mål●kom●gästerna,●rankade● 186●i●världen,●bra●in●i●matchen●efter●paus.

Hetemaj●utnyttjade●Liechtenst­eins●svaga●markering●vid●en●frispark●och●nickade●in●1–0●i●den●17:e● minuten.

De●finländska●spelarna●saknade● intensitet●i●sitt●spel,●laget●klarade● inte●av●att●anfalla●kontroller­at●och● organisera­t●efter●paus●och●Liechtenst­eins●Nicolas●Hasler●kunde● sätta●1–1●med●ett●skott●från●distans.

Målet●kom●efter●en●felpassnin­g● av●Fredrik●Jensen●som●spelade●sin● andra●landskamp.

–●Jag●tar●målet●på●mitt●konto.● Jag●gav●en●dålig●passning●och●de● nätade,●sade●Jensen●till●Viasat.

Felpassnin­gen●var●en●av●flera● grova●missar●de●finländska●spelarna●stod●för●i●andra●halvlek.●tränaren●Markku●Kanerva●har●en●hel● del●att●fundera●på●de●kommande● dagarna.

Det● finländska● laget● måste● glömma●det●pinsamma●resultatet● snabbt.●

Redan●på●söndag●möter●man● Ukraina●i●VM-kvalet●i●Tammerfors●och●då●måste●lagets●spel●vara● på●en●helt●annan●nivå.

?? FOTO: LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI ?? SVAG INSATS. Liechtenst­einspelarn­a jublar efter kvittering­smålet i andra