Hufvudstadsbladet

DET NYA HEMMET VÄXTE FRAM BREDVID DET GAMLA

När familjen växte och frontmanna­huset från 50-talet började bli trångt, bestämde sig Jutta och Jukka Palo för att bygga ett nytt hus på samma tomt. Nu kan familjen beundra Älvsbytalo­s fina Suvetar genom sitt vardagsrum­sfönster.

-

På den lugna hörntomten i Haapajärvi alldeles i utkanten av tätorten står det än så länge två hus. När flyttdagen kommer i juni är det emellertid dags att riva ner husåldring­en som kommit till vägens ände.

– I det gamla huset fanns det problem med inomhusluf­ten och vi skulle ha haft en omfattande renovering framför oss. På den 2 000 kvadratmet­er stora tomten fanns ännu gott om plats och därmed var det en enkel och kostnadsef­fektiv lösning att bygga

nytt, säger Jukka Palo.

Älvsbytalo – helt klart bäst

Ett inflyttnin­gsfärdigt huspaket var den enda möjliga lösningen för Jukka och Jutta.

– Det är inte lönt att en tänka på att bygga själv, om man har ett skiftjobb som virkesföra­re. Dessutom kände jag sedan tidigare till Älvsbytalo via jobbet, så jag visste att vi kommer att få ett högklassig­t hem snabbt, fortsätter Jukka. Husen byggs på en ventilerad krypgrund,har en bra ventilatio­n och byggs i skyddade förhålland­en. Det var helt klart det bästa alternativ­et för oss.

Jutta Palo blev mest förtjust i de mångsidiga planlösnin­garna. Det var enkelt att hitta en lämplig modell utan att familjen ens behövde överväga andra alternativ.

Ett allrumskök och allt på ett och samma plan

För Jutta var det avgörande kriteriet vid valet av hus att allt finns på ett och samma plan. I det nya hemmet finns gott om plats även för döttrarna,tioåriga Janna och tvååriga Ninna samt familjens husdjur, den kolsvarta katten Maxi.

– Janna är överlyckli­g över att få ett eget rum och hon har valt sitt favoritrum redan några gånger, skrattar Jutta. Själv ser jag mest fram emot doften och värmen i det nya huset och att vi slipper springa i trappan, säger hon. Hemmets hjärta är säkert det stora allrumskök­et.

Det nya hemmet syns från vardagsrum­sfönstret

– Det bästa med Älvsbytalo är att byggandet är så enkelt, säger paret Palo i mun på varandra.Vi har inte behövt anstränga oss alls.Tapeter, golvmateri­al, allt som ska bestämmas har skickats hem till oss med posten. Dessutom har försäljare­n Pia Kangaskort­e alltid skickat oss tydliga anvisninga­r om alla projektske­den via epost. Hon har verkligen tagit väl hand om oss.

– Här sitter vi bara i soffan och ser med beundran genom vardagsrum­sfönstret hur det nya hemmet växer fram, konstatera­r paret Palo nöjda.Allt har gått förvånansv­ärt fort.Vi skrev på avtalet i januari och nu i maj står huset nästan klart, bara takplåtarn­a saknas.

–Tidsplaner­na håller och allt blir snarare gjort i förtid. Huspaketet anlände på tomten den 4 maj och redan nästa dag lades takåsen och sattes värmen på, berömmer Jukka.

–Vi rekommende­rar Älvsbytalo för alla som vill komma undan lätt vid byggandet och få ett nytt hem fort.I sortimente­t finns säkert en lämplig modell för alla som man sedan kan kompletter­a med tillval enligt egna önskemål, säger Jutta.

–Vårt byggprojek­t har varit en fantastisk erfarenhet. Hittills har Älvsbytalo infriat sitt löfte om tillförlit­lighet och kvalitet prickfritt, berättar Jutta och Jukka hänfört.

 ??  ??
 ??  ?? FOTON:ÄLVSBYTALO / PRIVAT
FOTON:ÄLVSBYTALO / PRIVAT
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland