Hufvudstadsbladet

Wawrinka fick sin revansch efter 274 minuter

I fjol var det Andy Murray som drog det längsta strået när han i semifinale­n på Roland Garros krossade Stan Wawrinkas dröm om att försvara sin titel. I år var det Wawrinkas tur – men det dröjde över fyra och en halv timme att få fram vinnaren.

- HBL-FNB-TT

TENNIS Fyra timmar och 34 minuter dröjde det för att avgöra vem av de bekanta rivalerna var bättre på gruset i Paris. Det blev en femsetare mellan Andy Murray och Stan Wawrinka och till slut var det den sistnämnde som fick fira.

Setsiffror­na skrevs 6–7, 6–3, 5–7, 7–6, 6–1 under den gassande solen. Den belastande, långa semifinale­n bjöd på ett flertal närmast osannolika bollväxlin­gar där spelarna bjöd på såväl kraftfulla bollväxlin­gar som eleganta, otagbara stoppbolla­r.

Murray tog hem det första setet i tiebreak då han krånglade sig ur ett underläge där Wawrinka hade möjlighet att säkra setseger.

Wawrinka utjämnade i andra set, men hamnade i underläge med 1–2 och såg ut att vara trött. Men han kom tillbaka, vann fjärde set i tiebreak och var obarmhärti­g i det femte setet där nästan allt stämde för den hårt slående 32-åringen.

Wawrinka tog därmed revansch för fjolårets semifinalf­örlust på Roland Garros, där han föll mot den skotske världsetta­n med 1–3 i set.

– Han (Murray) är en sådan kämpe och sätter press, så det var viktigt att fortsätta göra det jag gjorde, vara aggressiv och styra spelet och jag spelade som bäst i femte set, säger Wawrinka i segerinter­vjun.

Den schweizisk­e världstrea­n har ett imponerand­e finalfacit i grand slam-sammanhang. Tre segrar på lika många försök. I morgondage­ns final möter Wawrinka vinnaren i den andra semifinale­n mellan den niofaldige Paris-vinnaren Rafael Nadal, Spanien, och österrikar­en Dominic Thiem. Matchen avgjordes sent i går.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS ?? Stan Wawrinka har aldrig förlorat en grand slam-final. Hur skall det gå i morgon?
FOTO: LEHTIKUVA / AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS Stan Wawrinka har aldrig förlorat en grand slam-final. Hur skall det gå i morgon?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland