Hufvudstadsbladet

Morelos överens med Rangers – arbetstill­stånd saknas

HJK:s superanfal­lare Alfredo Morelos har öst in mål för ligaledarn­a i år. Och nu tyder det mesta på att han är på väg att lämna klubben.

- Wendt JOnas vOn

FOTBOLL HJK och skotska jätten Glasgow Rangers uppges vara överens om en övergångss­umma på cirka 1,5 miljoner euro, en miljon mera än HJK betalade för colombiane­n. Och i ett eventuellt kontrakt finns sannolikt en klausul som ger HJK en viss procent av en övergångss­umma om Morelos flyttar vidare från Rangers.

Rangers vill ha Morelos så snabbt som möjligt och helst redan till första kvalomgång­en i Europa League. För att få spela där måste spelaren registrera­s där 19 juni.

Men det finns ett problem, ett problem som i värsta fall kan leda till att hela affären rinner ut i sanden. Nämligen Morelos arbetstill­stånd. Och ett sådant saknar han för att få jobba i Storbritan­nien. Kriteriern­a är stränga. För att beviljas tillstånd ska en fotbollssp­elare ha medverkat i 75 procent av sitt lands landskampe­r på seniornivå. Eller så heter det officiellt. Sanningen är en annan, undantagst­illstånd beviljas från fall till fall. Ju högre status, desto sannolikar­e att du beviljas tillstånd. Ditt födel- seland spelar också in och där står inte Colombia särskilt högt i kurs.

Enligt Morelos agent Jonne Lindblom finns det ändå hopp.

– I England skulle han kanske inte få arbetstill­stånd men i Skottland är kriteriern­a inte fullt så stränga, säger Lindblom till Ilta-Sanomat som var först med nyheten.

För närvarande är Morelos pass på den brittiska ambassaden i Helsingfor­s dit HJK fört det för att försäkra sig om att Morelos beviljas visum för att spela eventuella Europamatc­her med HJK på brittisk mark i sommar.

– Passet är där och allt borde ha varit klart på måndagen. Men ingenting har hörts och utan passet är det svårt att gå vidare, säger Lindblom.

Den snabbbe, fysiskt starka, 20-åringen har gjort 47 mål på 62 matcher för HJK. Hur ”Klubi” ska klara av att fylla luckan bakom honom återstår att se.

 ??  ?? Målkung. Morelos har gjort 11 mål på 12 ligamatche­r i år. Foto: leHtikuva/antti aimokoiviS­to
Målkung. Morelos har gjort 11 mål på 12 ligamatche­r i år. Foto: leHtikuva/antti aimokoiviS­to

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland