Hufvudstadsbladet

Räikkönen: ”Jag är inte arg”

-

FORMEL 1 Både Kimi Räikkönen och Valtteri Bottas siktar högt i veckoslute­ts grand prix i Montreal. Tre dagar före loppet fick Räikkönen ändå fler frågor om sin föregående insats, andraplats­en i Monaco.

Räikkönen såg ovanligt sur ut på prispallen då efter att stallkamra­ten Sebastian Vettel gått om honom via ett depåstopp mitt i loppet.

– Jag är inte arg, jag har inte varit det i något skede. Jag var helt enkelt inte nöjd med andraplats­en. ”Seb” vann, så vi var etta och tvåa och resultatet var bra för stallet, säger Räikkönen.

Han vann Kanadas grand prix 2005 och siktar högt även nu. På vägen till segern var Räikkönen snabbast i kvalet och han har goda möjlighete­r att upprepa åtminstone den bedriften.

– Fyra eller fem bilar verkar lig- ga allt närmare varandra, så ett litet misstag räcker för att avgöra vem som är etta och vem som är femma. Vi (Ferrari) vill förstås alltid vara etta, säger Räikkönen.

Mercedesfö­raren Bottas ligger trea i VM-serien, Räikkönen fyra. Vettel leder före Bottas stallkamra­t Lewis Hamilton.

Rykten

Många F1-källor har gjort gällande att Ferrari tänker teckna ett årslångt kontrakt med Räikkönen för nästa säsong.

– Jag har inget kontrakt för nästa år. Rykten finns alltid och händelsern­a i Monaco spelar ingen roll för kontraktet och inte för något annat heller, säger Räikkönen.

Lewis Hamilton konstatera­de nyligen att Ferrari enligt honom utsett Vettel till tydlig förstaföra- re i stallet.

– Jag vet inte hur mycket han vet om de andra stallen. Läget är okej för mig, oavsett vad han tänker. Vi vet vad vi gör, säger Räikkönen.

Hamilton jagar sin femte seger i Montreal och sin tredje raka på Circuit Gilles Villeneuve. Britten ser ändå Ferrari som favorit.

– De har vissa unika delar på sin bil som jag tror kommer att fungera mycket bra. Det hindrar ändå inte oss från att kämpa, säger Hamilton.

– Vi har jobbat hårt på att rätta till de problem vi hade i förra loppet.

Mercedes har under de senaste loppen haft svårt att skapa bästa möjliga fäste för däcken.

– Det verkar vara ett problem som drabbat alla utom Ferrari, säger Mercedes stallchef Toto Wolff.

 ?? ANDRE PICHETTE
FOTO: EPA/ ?? LITE SUR äNDå? Kimi Räikkönen grämer sig fortfarand­e lite över att ha blivit blåst på segern i Monaco.
ANDRE PICHETTE FOTO: EPA/ LITE SUR äNDå? Kimi Räikkönen grämer sig fortfarand­e lite över att ha blivit blåst på segern i Monaco.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland