Hufvudstadsbladet

Vad jag älskar med livet i Örebro

- LINDA HAGLUND bloggar på lavidalind­a.blogg.hbl.fi, där du kan läsa blogginläg­get i sin helhet.

1. Mitt hem. Jag är så tacksam mot tjejen som gick med på att hyra ut sin lägenhet till mig medan hon gör praktik i Uppsala. Här mår man!

2. Jobbet. Att få arbeta på SVT Nyheter Örebro är en fröjd. Vi är ett ungt, engagerat och glatt gäng som alla vill utveckla och växa. Jag har redan hunnit lära mig mycket och jag känner att jag får en självsäkra­re nyhetsnäsa för var dag som går. Jag kommer alltid vara tacksam mot SVT Örebro för att de tog mig under sina vingar och lärde mig Avid. Och lät mig testa på mina första pass som redaktör.

3. Träningen. Min nya box CrossFit Smedjan är ett alldeles underbart gym med fantastisk­a coacher och medlemmar. Smedjan är dessutom belägen alldeles intill var jag bor och jag har fått en egen tagg så att jag kan komma in precis när jag vill. Vi är ett litet gym med små klasser – och den som lyssnar kan få fantastisk­a tips från coacherna. Jag känner verkligen att jag utvecklas snabbare än någonsin!

4. Tiden. Så fort som jag landade i Örebro steg jag in i en fungerande balans av sömn, ledig tid, jobb, träning, ljudbok på balkongen och mer sömn. Jag känner att jag har vunnit tid sedan jag flyttade hit och jag tar vara på varje sekund.

5. Matbutiken. Det är helt otroligt, men jag bor intill världens bästa matbutiker som har allt! Det är sådan lyx! De säljer min favoritdeo­dorant tillsamman­s med allt från färska räkor till kosttillsk­ott i världsklas­s. När jag bodde i Helsingfor­s var det intill en rutten Alepa och i New York var det en riktig pina att köpa alldaglig mat. I Göteborg hade jag en katastrof-Ica ungefär 15 minuter bort – samma Ica som en gång kallades ”ofräsch” av en vän.

6. Stressfri zon. Efter att i ett års tid ha åldrats tillsamman­s med ljusets hastighet är det äntligen dags för stressfria morgnar med nolltolera­ns för ångest. Jag har slutat bita på naglarna och minns knappt hur en svettattac­k känns i armvecken. Visst, jag kan fortfarand­e känna mig nervös inför att göra nya pass på jobbet – men är naglarna orörda så är det ett tydligt tecken på att jag är lugn och mår bra.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland