Hufvudstadsbladet

Richardsso­n dubblerar: här är Finlands EM-trupp

- MaRCus lIndqvIst

Finland kämpar om avancemang till Superligan i friidrott.

FRIIDROTT Finland kämpar om avancemang i division 1 i lag-EM, som ordnas i Vasa under midsommarh­elgen. Portugal och Sverige är favoriter, men utmanas hårt av Turkiet, Schweiz och Finland.

– Om man jämför det här laget med år 2014, då vi avancerade till Superligan, så är damernas lag ganska likadant och herrarnas lag lite bättre, säger friidrotts­förbundet SUL:s träningsch­ef Jorma Kemppainen.

– Det krävs att vi överträffa­r oss själva lite grann i förhålland­e till statistike­n.

Finland ställer upp med ett hyfsat bra lag. Minna Nikkanen, Oskari Mörö, Tero Pitkämäki, Linda Sandblom och David Söderberg är bara några av namnen.

– Det berättar någonting om tävlingarn­as status att Pitkämäki ställer upp mitt under den intensiva tävlingssä­songen. Hatten av också för Camilla Richardsso­n och Sara Kuivisto, som löper två sträckor i Vasa.

Tolv lag deltar i lag-EM: Finland, Sverige, Norge, Danmark, Belgien, Bulgarien, Irland, Portugal, Rumänien, Schweiz, Turkiet och Estland. Varje land har bara en deltagare per gren, förutom då stafettern­a. Poängen för varje gren räknas ihop och de två bästa avancerar till Superligan 2019. De tre sämsta degraderas till division 2.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland