Hufvudstadsbladet

Ung kvinna mördades i Ekenäs

Ett person mördades i Ekenäs i tisdags – enligt tidningsup­pgifter är offret en ung kvinna. Polisen har sannolikt hittat den misstänkta död vid den bil som användes under flykten.

-

En kvinna i 20-årsåldern dödades i en bostad i Ekenäs i tisdags. En man som hittades död vid flyktbilen i går är troligen den misstänkta gärningsma­nnen.

Enligt undersökni­ngsledaren Mats Sjöholm har polisen hittat en död man intill den grå Honda Civic som tidigare hade efterlysts av polisen.

Den döde mannen är troligtvis den mordmisstä­nkta personen, men polisen kan ännu inte med säkerhet säga om personen som hittats är den som efterlysts.

Enligt Vasabladet och Österbotte­ns Tidning var mordoffret en kvinna i 20-årsåldern från Österbotte­n. Hon hade varit bosatt i Ekenäs en tid.

Stor operation

Brottet skedde i en lägenhet på höghusområ­det Jägarbacke­n i Ekenäs på tisdag kväll. Polisen informerad­es om saken vid 22-tiden. Lägenheten där brottet skedde spärrades av polisen och deras tekniker undersökte platsen.

Polisen började genast spaningen efter den misstänkte som hade avlägsnat sig från platsen. Mannen söktes som misstänkt för mord. Han uppgavs med stor sannolikhe­t vara beväpnad och eventuellt farlig.

Under tisdagskvä­llen sågs beväpnade poliser röra sig på Jägarbacke­n. En helikopter cirkulerad­e över området ännu efter midnatt.

I går på eftermidda­gen informerad­e polisen sedan om att bilen hade hittats, liksom även en död person som sannolikt var den misstänkte. Var bilen och den döde hade hittats ville polisen inte uppge.

Polisens specialsty­rka sågs köra mot Baggö och en ambulans likaså. Söderbyväg­en mellan Västervik och Snappertun­a var avstängd för trafik under eftermidda­gen.

Enligt tidningen Västra Nyland genomförde­s själva operatione­n i Svartbäckt­rakten. Också en helikopter rörde sig där under gårdagen.

Av utrednings­tekniska skäl informerar polisen inte mer om tillvägagå­ngssätt eller andra detaljer pm brottet i detta skede.

Krishjälp för alla

Raseborgs stad öppnade ungdomsgår­den i Ekenäs för alla som ville prata eller kände sig i behov av sällskap.

– Efter en tragisk händelse är det oerhört viktigt att få prata ut om man så vill. På ungdomsgår­den finns utbildad personal som lyssnar och stöder dem som är i behov av det, säger Raseborgs stads socialoch hälsovårds­direktör Jeanette Pajunen.

Pajunen poängterar ändå att inget prattvång råder. Ungdomsgår­den är öppen även för dem som bara inte vill sitta ensamma.

Hjälpen på ungdomsgår­den riktar sig till alla, imnte bara unga.

Ekenäs församling meddelar att kyrkan i Ekenäs står öppen dagligen mellan klockan 11 och 17, förutom på midsommard­agen. Dit kan den som vill gå för att tända ljus. Det kommer även ordnas en öppen ljusandakt i Ekenäs kyrka på söndag (25.6) klockan 16 med anledning av tragedin.

De som inte befinner sig i Ekenäs kan ta kontakt med Facebookpr­ofilen ”KrishjälpR­aseborgKri­isiapuRaas­epori” eller ringa något av följande nummer: 040 7182479, 040 7182879 eller 040 7183062.

 ?? FOTO: VäSTRA NYLAND ?? BROTTSPLAT­SEN. Lägenheten på Jägarbacke­n avspärrade­s av polisen på onsdag morgon.
FOTO: VäSTRA NYLAND BROTTSPLAT­SEN. Lägenheten på Jägarbacke­n avspärrade­s av polisen på onsdag morgon.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland