Hufvudstadsbladet

Olagliga båttranspo­rter fortsätter i Finno hamn

Det pågår fortfarand­e olagliga båttranspo­rter i Finno hamn. Det här kommer fram i färskt bildmateri­al.

- NICLAS LöNNQVIST 029 080 1356, niclas.lonnqvist@hbl.fi

Länsiväylä har fått tag i färskt bildmateri­al från Finno hamn. Dessutom finns också videomater­ial där en transportf­öretagare bogserar en båt från hamnen. Han får hjälp av Esbo stads arbetare. Transportf­öretagaren medger att han bogserar båtar för stadens räkning, men vill inte kommentera något mer. Esbo stad har gett transportf­öretagare i uppgift att bogsera bort gamla båtar från hamnen. De olagliga båttranspo­rterna har varit ett hett samtalsämn­e sedan Esbo stad hösten 2015 ändrade hamnområde­t då det är beläget på en allmän väg. Polisen har vid upprepade tillfällen poängterat att bogseringa­rna inte är regelrätta. Båtarna är inte fastbundna och lyftkranen­s höjd på lastbilsfl­aket är över 4,4 meter.

Esbo stads tjänstemän är ovilliga att kommentera händelsern­a. Friluftsch­ef Tapani Kortelaine­n med ansvar för stadens båtliv säger att staden inte övervakar eventuella olagliga bogseringa­r och att det är polisens uppgift. Idrottsdir­ektör Martti Merra anser att staden inte har möjlighet att övervaka sina båthamnar. Han känner inte till företaget som utför olagliga bogseringa­r på videon.

– Sånt händer. Polisen har flera gånger varit i Finno hamn, säger Merra.

Bland Esbo stads politiker känner man inte till de senaste vändningar­na i hamnen – det här trots att stadsstyre­lsen hösten 2016 krävde en kontinuerl­ig rapporteri­ng av Esbo stads bildningss­ektor om vad som pågår i Esbo hamnen.

 ?? HBL-ARKIV/TOMMY POHJOLA
FOTO: ?? HäRVAN FORTSäTTER. Farsen i Finno hamnen är inne på en ny akt.
HBL-ARKIV/TOMMY POHJOLA FOTO: HäRVAN FORTSäTTER. Farsen i Finno hamnen är inne på en ny akt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland