Hufvudstadsbladet

Bravo omutlig – Ronaldo lämnar laget

Fotboll Claudio Bravo var omutlig mellan stolparna och tog tre straffar då de sydamerika­nska mästarna Chile betvingade Europamäst­arna Portugal i semifinale­n i Confederat­ions cup.

- JONAS VON WENDT 029 080 1387, jonas.wendt@hbl.fi

Chile var närmare segern i förlängnin­gen och skulle i ärligheten­s namn haft en straff redan då men domaren friade och ville inte ens ta hjälp av videodomar­en. I slutminute­rna sköt storstjärn­an Arturo Vidal i stolpen.

Chile till final alltså, mot antingen Tyskland eller Mexiko. Och en bronsmatch var inget som intressera­de portugisis­ka storstjärn­an Cristiano Ronaldo, vilket man väl kan förstå efter en magiskt framgångsr­ik lång säsong. Confederat­ions cup är ingen tungviktar­turnering och ett brons där kan Ronaldo leva utan.

Dessutom har Madeiras stora son nyss blivit pappa till två tvillingar. Något som det ryktades om redan inför turneringe­n. En surrogatma­mma i USA uppges ha fött tvillingar vid namn Eva och Mateo åt portugisen.

Efter semifinalf­örlusten bekfräftad­e Ronaldo uppgiftern­a om att han blivit pappa. På Facebook skrev han: ”Jag var helt fokuserad på landslaget även om mina två barn nyss fötts. Tyvärr lyckades vi inte uppnå det mål vi satt upp, Portugisis­ka förbundet har i dag gett mig tilllåtels­e att lämna turneringe­n och det gör mig rörd. Jag kommer aldrig glömma det. Jag är också glad över att äntligen få träffa mina barn för första gången”, skriver Ronaldo i inlägget.

Ronaldos senaste år har varit en fullträff. EM-guld med Portugal, och La Liga- samt Champions League-titel med Real Madrid.

Före Confederat­ions Cup åtalades dock portugisen för skattefusk av spanska myndighete­r. Ronaldo reagerade genom att meddela att han lämnar Spanien och Real Madrid bakom sig.

Hur det blir med den saken återstår att se men Ronaldo kommer att dominera rubrikerna också denna sommar.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA/FRANCK FIFE ?? Chiles målvakt Claudio Bravo var omutlig när Chile slog Portugal.
FOTO: LEHTIKUVA/FRANCK FIFE Chiles målvakt Claudio Bravo var omutlig när Chile slog Portugal.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland