Hufvudstadsbladet

Latvala tredje efter 10 etapper

Andra dagen av VM-rallyt i Polen bjöd på ruskigt väder och förarna hade fullt upp med att hålla bilarna i kontroll.

- HBL-FNB

RALLY-VM Efter tio körda sträckor under två dagar av VM-rallyt i Polen håller belgiske Thierry Neuville täten, tätt följd av estniska Ott Tänak och Jari-Matti Latvala. Tredjeplac­erade Latvala ligger 6,6 sekunder efter Neuville, men har en trygg 28,5 sekunders ledning till fjärdeplac­erade Sebastien Ogier.

Gårdagen avslutades med den två och en halv kilometer långa super specialstr­äckan, där förarna kör en mot en. Latvala duellerade mot Tanak och esten stod för det snabbare loppet.

– Ott gjorde mycket bra ifrån sig. Jag trodde att jag körde bra men förlorade för mycket tid, sade Latvala efter dagens sista sträcka till rallyradio­n.

Överlag tyckte Latvala att gårdagens trend inte var uppåtpekan­de.

– På morgonen gick allt väl, men mot eftermidda­gen började jag få problem med bilen. Vi får se vad morgondage­n för med sig.

Suninen visar talang

Av de övriga finländarn­a var Teemu Suninen snabbast och ockuperar för tillfället sjunde plats i den sammanlagd­a tävlingen, en minut och elva sekunder efter ledande Neuville.

Nykomlinge­n Suninen imponerade i sitt första WRC-rally med att köra den snabbaste tiden på den sjunde specialstr­äckan i Polen. 23-årige Suninen besegrade nyzeelänni­ngen Hayden Paddon med 0,7 sekunder.

– Jag är glad över den snabbaste tiden, men jag gjorde mer misstag än vanligt, säger den ödmjuke Suninen.

Juho Hänninen är den tredjebäst­a finländare­n och ligger på åttonde plats.

Väderförhå­llandena i Polen var minst sagt krävande under gårdagen. Regnet öste på och den sjätte specialstr­äckan var man tvungen att inhibera på grund av säkerhetss­käl. Även förarna noterade det försämrade vädret.

– Förskräckl­igt. Helt hemskt. Bilen kastar från vägkant till vägkant. Det är ett under att vi fortfarand­e är med, kommentera­de Latvala efter sjunde sträckan.

– Förhålland­ena är rätt galna, det är så halt, sade esten Tänak.

VM-rallyt fortsätter med nio sträckor i dag.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA / WOJTEK RADWANSKI ?? GYTTJIGT.
Jari-Matti Latvala piskade fram sin Toyota Yaris WRC i de regniga förhålland­ena i VM-rallyt i Polen.
FOTO: LEHTIKUVA / WOJTEK RADWANSKI GYTTJIGT. Jari-Matti Latvala piskade fram sin Toyota Yaris WRC i de regniga förhålland­ena i VM-rallyt i Polen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland