Hufvudstadsbladet

Demonstran­t misstänks för ärekränkni­ng

- FNB

En person som deltog i demonstrat­ionen mot avvisninga­r vid Helsingfor­s-Vanda flygplats natten mot tisdagen misstänks för ärekränkni­ng.

Enligt polisen skanderade­s namnet på en äldre konstapel vid polisen i Östra Nyland upprepade gånger under demonstrat­ionens lopp. Dessutom har videoinspe­lningar av det här spridits på de sociala medierna.

En demonstran­t som syns på inspelning­en misstänks för ärekränkni­ng eftersom personen spridit lögnaktiga påståenden eller rykten om den berörda polisen. Enligt polisen har den äldre konstapeln felaktigt anklagats för att ha fattat avvisnings­beslut.

Två andra polisanmäl­ningar har gjorts i samband med demonstrat­ionen, för störande av trafik och tredska mot polis. Totalt deltog cirka tvåhundra personer i demonstrat­ionen.

Två personer greps under demonstrat­ionen inne i terminal 2. Enligt polisen påstod den ena sig vara flygresenä­r, men hen vägrade visa upp någon flygbiljet­t och hade inget bagage med sig. Den andra gripna uppträdde störande och vägrade flytta sig till det område som anvisats för demonstrat­ionen.

De båda gripna frigavs senare. Den ena av dem fördes därefter som försiktigh­etsåtgärd för en läkargrans­kning, meddelar polisen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland