Hufvudstadsbladet

OS-mästaren vann Giro d’Italia, Lepistö tvåa i poängtävli­ngen

Anna van der Breggen, Nederlände­rna, vann årets upplaga av Giro d’Italia – hennes andra titel i etapploppe­t på cykel.

- FNB

CYKLING Van der Breggen, som vann OSguld i linjeloppe­t i Rio de Janeiro, hade inga problem att försvara sin minutstora ledning på den avslutande 124 kilometer långa etappen med start och målgång i Torre del Greco söder om Neapel.

Finlands Lotta Lepistö kom 66:a totalt och tvåa i poängtävli­ngen efter Annemiek van Vleuten.

Lepistö var nöjd med helheten i karriärens första Giro d’Italia, det blev bland annat en etappseger och två andraplats­er.

– Jag kämpade på allvar om segern i poängtävli­ngen med räckte in te riktigt ända fram, säger Lepistö i ett pressmedde­lande från Finlands cykelunion.

Lepistö hade inga särskilda förväntnin­gar på Italien runt, men var redan i förväg beredd på att hon inte hade chanser i den totala tävlingen.

– Jag åkte direkt från FM till Italien. Jag fick fråga av tränaren vad min kondition var efter vårens paus. Svaret var bra, balanserad, och det var den ju också. Men å andra sidan överskred de tre pallplacer­ingarna förväntnin­garna rejält, säger Lepistö.

Lepistös nästa säkra tävling är EM Danmark i augusti. Eventuellt blir det också linjeloppe­t La Course, som körs samma dag som sista etappen i herrarnas Tour de France.

 ?? FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA ?? RäCKTE INTE. Lotta Lepistö kom på andra plats i Giro d’Italias poängtävli­ng. Arkivbild.
FOTO: ANTTI AIMO-KOIVISTO / LEHTIKUVA RäCKTE INTE. Lotta Lepistö kom på andra plats i Giro d’Italias poängtävli­ng. Arkivbild.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland