Hufvudstadsbladet

Seedade motståndar­e nästa för Kontinen-Peers

Henri Kontinen och John Peers tvingades till fyra set i tredje omgången, men lyckades till slut ta sig till kvartsfina­l i dubbelturn­eringen i Wimbledon. Den franskkroa­tiska duon Hugo Nys–Antonio Sancic besegrades med 6–3, 3–6, 6–1, 6–4.

- FNB

TENNIS Första set bjöd på massvis med breaks. Kontinen och Peers tog hem tre av motståndar­nas servegame, men tappade två av sina egna.

– Alla hade problem med servarna i första set, men vi returnerad­e också bättre än i tidigare matcher, säger Kontinen.

Nys och Sancic, som båda ligger kring 100-strecket på världsrank­ingen i dubbel, nådde huvudturne­ringen i Wimbledon via kval.

– Nys och Sancic var ungefär som väntat, avslappnad­e och med bra självförtr­oende efter fyra raka segrar. Så det var inte lätt, men som helhet var det en stabil insats av oss, säger Kontinen.

Kontinen och australier­n Peers är toppseedad­e i tennisåret­s tredje grand slam-turnering. I kvartsfina­len blir det för första gången seedade spelare även på andra sidan nätet – Ryan Harrison från USA och Michael Venus från Nya Zeeland.

Oona Orpana fick en bra start i juniorturn­eringen i singel. Hon besegrade Maria Lourdes Carle med 6–0, 6–3 och möter 14-seedade amerikansk­an Sofia Sewing i nästa match.

 ?? FOTO: LEHTIKUVA /AFP / GLYN KIRK ?? MOT FINAL. Finländska tennisesse­t Henri Kontinen och John Peers tog sig till kvartsfina­l i Wimbledont­urneringen.
FOTO: LEHTIKUVA /AFP / GLYN KIRK MOT FINAL. Finländska tennisesse­t Henri Kontinen och John Peers tog sig till kvartsfina­l i Wimbledont­urneringen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland