Hufvudstadsbladet

Hämäläinen redo för specialbeh­andling i Mariehamn

IFK Mariehamn möter i kväll i Champions League-kvalet den polska storklubbe­n Legia Warszawa på åland. IFK-kaptenen Jani Lyyski utlovar en jobbig match för Legia-anfallaren Kasper Hämäläinen.

- FNB

FOTBOLL Polens huvudstad Warszawa har över tre miljoner invånare om förorterna räknas in. Åland kommer inte ens upp i en procent av den folkmängde­n, vilket indirekt noterades på Legia Warszawas webbplats inför Champions League-kvalet mot IFK Mariehamn.

– Som väntat så går det inte att räkna med bra väder. Det regnar och något liknande väntas på matchdagen. En sak gick ändå att vänta sig: tystnad. Där har vi en sak som egentligen inte går att uppleva i en storstad som Warszawa, skriver Legia efter att laget tagit sig till Åland i ett charterpla­n.

Representa­nter för Legia uppges ha sett tre matcher med IFK Mariehamn på plats i år.

IFK-tränaren Peter Lundberg har också bra koll på motståndar­en.

– De är ju polska mästare, nådde gruppspele­t och slutade trea i sin grupp i Champions League, så det är såklart ett bra lag, säger Lund- berg. De spelar med ett 4–2–3–1-system, säger Lundberg på IFK Mariehamns Youtube-kanal.

Han räknar med kortpassni­ngsspel och en kraftig polsk offensiv.

– De har många tekniskt skickliga spelare på mittfältet och anfaller med mycket folk. Ytterbacka­rna är högt uppe och yttrarna går inåt, vilket gör att det kan bli omställnin­gsmöjlighe­ter för oss om vi vinner bollen i rätt läge, säger Lundberg.

Han räknar också med att Legia pressar IFK högt upp i banan.

Hårda tag

Legia Warszawa-anfallaren Kasper Hämäläinen fick dra på smilbanden då han svarade på frågor om matchen mot IFK Mariehamn. Via journalist­erna på tisdagens presskonfe­rens fick han veta att IFK-mittbacken Jani Lyyski kommer att ge honom ”specialbeh­andling”.

– Det kommer jag att vara redo för, säger Hämäläinen med ett leende.

– Jag känner Jani sedan länge och jag vet att han är en stark spelare som gillar att gå hårt in i duellerna. Men när matchen börjar tror jag nog det blir en helt vanlig match för båda, säger Hämäläinen.

 ?? FOTO: EPA/JUANJO MARTIN ?? Legias finländare Kasper Hämäläinen har spelat 50 matcher för den polska storklubbe­n och nätat 10 mål i dessa.
FOTO: EPA/JUANJO MARTIN Legias finländare Kasper Hämäläinen har spelat 50 matcher för den polska storklubbe­n och nätat 10 mål i dessa.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland